PALMS BET 7SPORT BWIN

Илиян Радулов спечели първа ITF титла при мъжете

Илиян Радулов спечели първа ITF титла при мъжете
21-05-2023 18:41 | Tennis24.bg

Президентът на Българска федерация по тенис Стефан Цветков награди Илиян Радулов с първата му титла от турнири за мъже на ITF. Българинът спечели международния турнир по тенис на клей в Пазарджик с награден фонд 15 хиляди долара.

Настоящият държавен шампион на открито Радулов се наложи на финала над седмия в схемата Симоне Ронкали (Италия) с 6:4, 6:1 за 81 минути.

17-годишният българин стигна до трофея при дебютното си участие на финал при мъжете във веригата на Световната федерация по тенис ITF. Радулов на два пъти пропиля пробив аванс в началото на мача, но след 3:3 той взе 9 от следващите 11 гейма, за да триумфира срещу 27-годишния си съперник.

Това беше втори мач и за двамата през деня. Радулов сутринта спечели лесно на полуфиналите срещу номер 8 Денис Клок (Русия) с 6:1, 6:1, а Ронкали имаше много по-тежка задача срещу четвъртия схемата българин Симон Антони Иванов, но стигна до успеха с 6:3, 3:6, 6:4.

През следващата седмица Радулов ще участва на още един турнир за мъже в Пазарджик от ITF с награден фонд от 15 хиляди долара. След това Илиян ще вземе участие в юношеската надпревара на Ролан Гарос.

В надпреварата на двойки Клок и Олег Приходко (Украйна), поставени под номер 1, спечелиха титлата след победа на финала над италианците Леонардо Роси и Луиджи Сорентино със 7:6(4), 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Григор Димитров срещу Алкарас в ранните часове на петък
Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Шиникова с победи на сингъл и на двойки в Тунис
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година
Григор Димитров с нова победа над Хуберт Хуркач и първи четвъртфинал на
Григор Димитров срещу Хуберт Хуркач, гледайте двубоя онлайн тук
Григор Димитров: Хубаво е, че мачът беше толкова кратък
Мъри ще отсъства дълго, не е ясно дали ще се върне изобщо