PALMS BET 7SPORT BWIN

Победи за Медведев и Алкарас, чех отстрани Томи Пол

Победи за Медведев и Алкарас, чех отстрани Томи Пол
09-10-2024 13:09 | Tennis24.bg

Поставеният под №5 в основната схема Даниил Медведев се класира за четвъртфиналите на турнира на твърди кортове от Мастърс 1000 сериите в Шанхай. Бившият водач в ранглистата пласира 10 аса при успеха над номер 10 в схемата Стефанос Циципас със 7:6(3), 6:3 за 110 минути.

Първият сет премина без пробиви, а в тайбрека Медведев дръпна с 5:2 точки и това се оказа решаващо. Във втората част руснакът навакса ранно изоставане от 0:2, като стигна до крайната победа, след като спечели шест от последните седем гейма в мача. В спор за място на полуфиналите Медведев ще срещне първия поставен Яник Синер. 

Номер 3 Карлос Алкарас достигна за първи път в кариерата си до най-добрите осем в Шанхай, след като се справи с 38-годишния френски ветеран Гаел Монфис с 6:4, 7:5 за 87 минути. Испанецът  беше солиден на собствен сервис, спаси единствената възможност на съперника за брейк в шестия гейм на първата част, а в последствие реализира по един пробив в края на всеки сет, за да стигне до 12-ата си поредна победа и 51-а в 60 мача през сезона.

Така Алкарас очаква чеха Томаш Махач, който отстрани номер 11 Томи Пол (САЩ) с  3:6, 6:4, 6:3 за малко повече от два часа. При 3:3 във втория сет Махач взе седем от следващите девет гейма по пътя си към обрата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Денислава Глушкова отпадна на четвъртфиналите в Ираклион
Кирьос потвърди, че ще играе на Australian Open
Даниел Колинс няма да се отказва от спорта след този сезон
Осака се отказа и от турнира в Токио
Микелсен заменя Медведев във Виена
Алкарас победи Надал в Рияд и ще играе със Синер на финала
Димитров срещу Щрикер в петък вечер
Григор Димитров: Никога не съм играл срещу Щрикер
Григор с първа победа в Стокхолм от 7 години насам
Виктор Марков отпадна във втория кръг в Уинстън-Сейлъм