PALMS BET 7SPORT BWIN

Три дни по-късно: Григор Димитров се класира за третия кръг

Три дни по-късно: Григор Димитров се класира за третия кръг
07-10-2024 09:39 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за третия кръг на Мастърс 1000 турнира на твърди кортове в Шанхай. Най-добрият български тенисист се наложи с 2:1 сета над Зизу Бергс (Белгия) в двубой, който започна в събота, но заради метеорологичните условия над китайския мегаполис бе доигран тази сутрин. В отделните части Григор се наложи с 6:3, 3:6, 6:2.

Това беше втори успех на Димитров над Бергс, след като двамата се срещнаха по-рано през сезона на „Ролан Гарос“. Любопитен е фактът, че и тогава двубоят се проточи в рамките на няколко дни заради дъжд. 

В третия кръг в Шанхай Димитров ще срещне австралиеца Алексей Попирин, срещу когото изостава с 1-2 победи в общия баланс. Последният им дуел беше преди няколко месеца на Мастърс 1000 турнира в Канада (отново в третия кръг), а Попирин се наложи в три сета, след което спечели и най-значимия трофей в кариерата си до момента. 

Победителят от двубоя Димитров – Попирин ще се класира за осминафиналите, където ще играе със спечелилия дуела Якуб Меншик (Чехия) – Александър Шевченко (Казахстан).

Миналата година Григор Димитров достигна до полуфиналите в Шанхай (отстъпи пред Андрей Рубльов), което е и най-доброто му постижение в турнира до момента.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Вавринка отстрани Рубльов и е на полуфинал в Стокхолм
Нестеров с обрат и ще играе финал на Чалънджър в Италия
Гледайте онлайн Григор Димитров – Доминик Щрикер (ЛИНК)
Денислава Глушкова отпадна на четвъртфиналите в Ираклион
Кирьос потвърди, че ще играе на Australian Open
Даниел Колинс няма да се отказва от спорта след този сезон
Осака се отказа и от турнира в Токио
Микелсен заменя Медведев във Виена
Алкарас победи Надал в Рияд и ще играе със Синер на финала
Димитров срещу Щрикер в петък вечер