PALMS BET 7SPORT BWIN

Зверев: Би било страхотно да завърша годината като номер 2 в света

Зверев: Би било страхотно да завърша годината като номер 2 в света
03-10-2024 18:39 | Tennis24.bg

„За мен лично би било страхотно да завърша годината като номер 2 в света. Мисля, че първата позиция вече е при Яник, той си го гарантира по време на Откритото първенство на САЩ. Мисля, че преди Ню Йорк имаше по-голяма конкуренция между Яник, Карлос и мен", коментира Александър Зверев.

 

Към момента Синер е начело с 11010 точки, следван от Алкарас със 7010 и Зверев с 6705 точки. Италианецът все още не си е гарантирал математически завършването на върха в класацията и може да бъде изпреварен до края на 2024-а. 

 

Зверев обаче вярва, че Яник Синер е направил достатъчно, за да стане първият италиански тенисист, който завършва годината като номер 1 в световната ранглиста, а самият той се цели във второто място.

 

„Да приключа като номер 2 и да започна следващата година по този начин би било изключително. Разбира се, знам, че Карлос в момента играе страхотен тенис и знам, че трябва да бъда на най-доброто си ниво, за да постигна тази цел", добави германският тенисист, чийто актив през годината е 57 победи и 18 загуби.

 

Той спечели една титла - в Италия и бе финалист на Откритото първенство на Франция, където отстъпи пред Карлос Алкарас.„Имах някои отлични моменти през сезона, доста стабилни. Да спечеля в Рим беше страхотно, а после загубих на Ролан Гарос, но така стоят нещата.

 

Почувствах, че играя най-добрият тенис в живота си на трева по време на тазгодишния Уимбълдън, докато не се контузих. Мисля, че след Олимпиадата нивото ми спадна леко, а после имах някои проблеми във физическо отношение и не бях здрав", заяви още Зверев.

 

Синер и Алкарас имат планирани по още три турнира от календара на ATP - в Шанхай, Париж и Торино. Зверев също ще участва в тези състезания, но ще има възможност и за допълнителни точки, тъй като планира за играе на надпреварата от ATP 500 във Виена.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Гоф сложи край на приказката на Стародубцева в Пекин
Григор Димитров започва срещу Зизу Бергс в събота
Бадоса е на полуфинал в Пекин
Димитров остава №10 в ранглистата, Алкарас вече е втори
Алкарас: След американските турнири не ми се хващаше ракета
Битката за Торино преди Мастърса в Шанхай
Андреева се класира на четвъртфинал в Пекин и влиза в Топ 20
Халеп с първа победа от 2 години насам
Радулов се класира за втория кръг на сингъл в Сарагоса
Джокович: Случаят с допинга на Синер не помага на спорта. Системата не работи