PALMS BET 7SPORT BWIN

Битката за Торино преди Мастърса в Шанхай

Битката за Торино преди Мастърса в Шанхай
03-10-2024 08:06 | Tennis24.bg

Финалите на ATP са заключителният турнир за сезона, където право на участие получават само осмината играчи, показали най-добър тенис през годината. 

 

Трима тенисисти вече си осигуриха участие на заключителната надпревара. Това са Яник Синер, Александър Зверев и Карлос Алкарас, а за остналите пет позиции битката ще е ожесточена. 

 

След тях към момента в годишната ранглиста, където първите осмина получават право да се състезават на Финалите на ATP в края на сезона, са Даниил Медведев (4,630), Тейлър Фриц (3,900), Каспер Рууд (3,805), Андрей Рубльов (3,580), Алекс де Минор (3,305), Новак Джокович (3,270) и Григор Димитров (2,845), който също има шансове за престижния финален турнир. 

 

Българинът не участва в Пекин заради контузия, а тази седмица в Шанхай е девети поставен и започва директно от втория кръг срещу Зизу Бергс (Белгия) или Джан Джиджен (Китай).

 

След кратка почивка миналогодишният победител Джокович се завръща в игра. Сърбинът ще опита да спечели първия си за годината Мастърс трофей в Шанхай, където ще участва за първи път от 2019 година насам и няма точки за защитаване. 

 

Към момента носителят на 24 титли от Големия шлем заема девето място в годишната ранглиста. За да добие право на участие в Торино, Ноле трябва да спечели надпреварата в китайския мегаполис и да защити титлата си от Мастърса в Париж.

 

Алекс де Минор, който в момента е точно пред Джокович, е единственият от първите 10, който няма да играе в Шанхай заради контузия. Ранното отпадане на Фриц (към момента пети за Торино) от турнира в Токио също запазва шансовете на Новак за Финалите. 

 

Миналата година Джокович спечели турнира на 8-те най-добри през годината след победа на финала над Яник Синер. 

 

Финалите на ATP са от 10-и до 17-и ноември в Торино.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Димитров остава №10 в ранглистата, Алкарас вече е втори
Алкарас: След американските турнири не ми се хващаше ракета
Андреева се класира на четвъртфинал в Пекин и влиза в Топ 20
Халеп с първа победа от 2 години насам
Радулов се класира за втория кръг на сингъл в Сарагоса
Джокович: Случаят с допинга на Синер не помага на спорта. Системата не работи
Алкарас победи Синер в супер финал в Пекин
Кирьос обяви, че планира да се върне на корта за Australian Open
Сабаленка е на 1/4-финал в Пекин след 15-а поредна победа
Филм разказва за живота и тежките битки на Йелена Докич (трейлър)