PALMS BET 7SPORT BWIN

Алкарас победи Синер в супер финал в Пекин

Алкарас победи Синер в супер финал в Пекин
02-10-2024 15:36 | Tennis24.bg

Карлос Алкарас победи Яник Синер с 6:7(6), 6:4, 7:6(3) в битката на шампионите от турнирите от Големия шлем през годината и вдигна трофея на ATP 500 турнира в Пекин. 

 

Двамата тенис гладиатори напълно оправдаха очакванията за вълнуващ и качествен мач, като радваха любителите на спорта в продължение на три часа и 20 минути. 

 

Така испанецът записа трета победа от три мача през годината над опонента си и спечели 16-а титла в кариерата си, а при обновяването на ранглистата ще се изкачи до второ място. В мачовете между двамата Карлос вече води с 6-4 победи.

 

Световният №3 стана и първият играч в тура с титли на три различни настилки от турнири от категория 500 на ATP - Рио, Барселона, Куинс Клъб и сега Пекин.

Испанецът започна доминиращо и проби за 3:1. Алкарас сервираше за частта, когато миналогодишният шампион  с ретур уинър по диагонала стигна до втория си брейкбол в мача и този път се възползва и върна пробива.

 

Въпреки че в този момент изпитваше болки в коляното, италианецът успя да стигне до тайбрек. След хубав и оспорван тенис, в който световният №1 спаси три сетбола, Синер в крайна сметка обърна сета и го записа на своята сметка. 


В седмия гейм на втория сет топ поставеният спечели подаването си след 15-40. Последва изключително интересен и дълъг гейм, в който отново не се стигна до пробив.

 

Разочарован, че не успя да поведе с брейк, Синер започна слабо следващия си сервис гейм, изостана с 15-40 и шампионът от Ролан Гарос и Уимбълдън поведе с пробив. Този път това се оказа достатъчно и Алкарас изравни сетовете след над два часа игра.

 

В решаващия сет вторият поставен поведе с пробив и имаше шанс да дръпне с още един. Малко по-късно победителят от Откритите първенства на Австралия и САЩ отново върна пробива, с което се върна и в мача.

 

Така отново се стигна до тайбрек, в който Синер започна ударно, повеждайки с 3:0, но Алкарас смени маратонките си и не даде повече точка на съперника си.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Андреева се класира на четвъртфинал в Пекин и влиза в Топ 20
Халеп с първа победа от 2 години насам
Радулов се класира за втория кръг на сингъл в Сарагоса
Джокович: Случаят с допинга на Синер не помага на спорта. Системата не работи
Кирьос обяви, че планира да се върне на корта за Australian Open
Сабаленка е на 1/4-финал в Пекин след 15-а поредна победа
Филм разказва за живота и тежките битки на Йелена Докич (трейлър)
Шейнгезихт с победа на двойки в Сарагоса, отпадна на сингъл
Гоф се класира на четвъртфинал в Китай след контузия на Осака
Мечтан финал на турнира в Пекин