PALMS BET 7SPORT BWIN

Алкарас срещу Медведев на полуфиналите, испанецът е готов за война

Алкарас срещу Медведев на полуфиналите, испанецът е готов за война
30-09-2024 14:15 | Tennis24.bg

Карлос Алкарас се класира за полуфиналите на турнира на твърди кортове в Пекин, който е от категория АТР 500. Испанецът се наложи с 2:0 сета над Карен Хачанов, в отделните части 7:5, 6:2 и заслужи място във финалната четворка в надпреварата. 

„Винаги се опитвам да играя агресивно, да удрям топката силно и не се притеснявам да го показвам. Опитвам отново и отново“, коментира Алкарас след успеха над Хачанов. 

„Като цяло не мога да се оплача. През последните няколко двубоя всичко се развива добре за мен. Знам, че трябва да продължавам да следвам моя план. Удрям топката добре и не позволявам на опонентите ми да покажат най-добрия си тенис. Двубоите се развиват изцяло по мой вкус. Това правя и това ще се опитвам да правя във всеки двубой“, добави испанецът. 

Вторият поставен, който миналата година отпадна на полуфиналите от бъдещия шампион Яник Синер, реализира 4 от 12 точки за пробив в двубоя срещу Хачанов. С победа №46 от началото на сезона 21-годишният тенисист изпревари Александър Зверев от второто място в годишната класация на АТР. 

Съперник на Карлитос в спор за място на финала ще бъде Даниил Медведев. Третият поставен се наложи с 6:2, 6:4 над Флавио Кополи. В преките дуели Алкарас води с 5-2 победи, като успя да спечели и последните им два дуела тази година – на Индиън Уелс и Уимбълдън. 

„Винаги е трудно да играеш срещу Даниил. По-рано през годината се представих отлично срещу него. Готов съм за това предизвикателство. Ще се опитам да покажа най-добрия си тенис, за да го победя. Винаги е война срещу него. Дълги мачове, продължителни разигравания. Готов съм“, добави Алкарас. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Джак Дрейпър няма да играе в Шанхай заради контузия
Рубльов поглежда към Торино при силно представяне в Азия
Григор Димитров започва от втория кръг в Шанхай (жребий)
Яник Синер продължава с оправданията си
Ема Томова триумфира с титлата на турнир от категория J100 от ITF в Италия
Румънка спечели титлата на ITF във Варна
Кузманов отпадна в квалификациите на Чалънджър в Португалия
Лия Каратанчева загуби финала в Куршумлийска Баня
Вълкът Джокович с вой смразява кръвта на Надал, Синер и Алкарас (ВИДЕО)
Руне срещу Нишикори на четвъртфиналите в Токио