PALMS BET 7SPORT BWIN

Медведев се оказа твърде добър Монфис на старта в Пекин

Медведев се оказа твърде добър Монфис на старта в Пекин
27-09-2024 10:59 | Tennis24.bg

Поставеният под №3 в основната схема Даниил Медведев записа обещаващ старт на участието си на турнира на твърди кортове в Пекин, който е от категория АТР 500. Руснакът, миналогодишен финалист в турнира, се наложи с 6:3, 6:4 над Гаел Монфис (Франция) и заслужи място на осминафиналите. Медведев игра солидно през целия двубой, продължил 92 минути, като по този начин възстанови самочувствието си след пораженията от Франсис Тиафо и Бен Шелтън за отборната надпревара „Лейвър Къп“ миналия уикенд. 

Монфис до голяма степен „помогна“ на Медведев да спечели двубоя. Френският ветеран приключи срещата с 44 непредизвикани грешки срещу 22 за Медведев. Руснакът успя да реализира и 5 от 10 точки за пробив, които се откриха пред него по време на срещата. 

„Планът ми за игра не се промени особено много“, коментира Медведев, който в следващия кръг ще срещне друг опитен французин – Адриан Манарино. 

„И двамата (с Монфис) обичаме да играем атакуващо. Вероятно аз малко повече от него. Трябва търпеливо да изчакваш момента, в който да го атакуваш. Точно това се опитвах да направя – да чакам своя момент. Мисля, че пред мен се откриха доста възможности и заслужено победих“, добави Медведев, който миналата година отстъпи пред Яник Синер в двубоя за трофея в Пекин. 

С успеха над Монфис, Медведев вече има 40 победи от началото на сезона. Това е шести случай, в който 28-годишният тенисист записва 40 или повече победи в рамките на един сезон. Руснакът е с отлични шансове да се класира за Финалите на АТР в Торино, като в момента е четвърти в класацията, като има преднина от 580 точки пред петия Тейлър Фриц (САЩ). 

„Все още има да се изиграят много двубои. Щастлив съм, че продължавам да побеждавам. Предстоят ми още няколко турнира, така че ще имам възможността да увелича броя на победите. През целия сезон се опитвам да показвам постоянство. Понякога ми се получава повече, понякога по-малко, но това се опитвах да покажа“, каза още Медведев. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Йоана Константинова отпадна на четвъртфиналите на сингъл във Варна
Григор Димитров смени Пекин с Виена
Виктория Томова отстъпи пред Бадоса в два сета
Шелтън продължава защитата на трофея, Хуркач е аут
Йоана Константинова се класира за четвъртфиналите на ITF във Варна
И Яна Маринова прописа за скандала след мача на Джокович в София
Илиян Радулов се класира за четвъртфиналите на турнир в Испания
Жребият за Купа Дейвис беше отложен за октомври
Григор Димитров пропуска турнира в Пекин
Вълшебните отигравания на Пабло Куевас (видео)