PALMS BET 7SPORT BWIN

Алкарас: Дано Купа Дейвис не е последният турнир за Надал

Алкарас: Дано Купа Дейвис не е последният турнир за Надал
25-09-2024 14:34 | Tennis24.bg

Рафаел Надал бе включен в състава на Испания за финалната фаза на Купа Дейвис и според капитана на отбора Давид Ферер Рафа тренира усилено за състезанията в Малага през ноември. 


Карлос Алкарас приветства включването на Надал към състава за четвъртфиналите и се надява, че събитието в Малага няма да отбележи края на кариерата на 22-кратния шампион от Големия шлем. 

 

„Не искам да мисля, че в Малага ще бъде потенциалният му „последен танц". Просто искам да се радвам отново на това да го гледам на корта възможно най-дълго. Страхотна помощ е да го имаме тук. Той може да ни донесе много опит", заяви Алкарас.

 

„Винаги е страхотно да виждаме Рафа наоколо. Липсваше ми. Няма да лъжа, липсваше ми на „Лейвър Къп". Очевидно, колкото и време да прекарам с него, това е привилегия за мен", добави младият шампион, който си партнира с Надал в надпреварата на двойки на Игрите в Париж.

 

38-годишният Надал за последно участва на Олимпийските игри през юли и впоследствие пропусна US Open и турнира „Лейвър Къп" по-рано този месец поради притеснения за физическото му състояние. 

 

Тази седмица Алкарас участва в турнира в Пекин, като според него участието му в „Лейвър къп” е било отлична подготовка за надпреварата в китайската столица.

 

„Изиграх някои добри мачове, което ми помогна много да събера повече увереност преди това състезание. Победих Бен Шелтън, който играе страхотно и Тейлър Фриц, който дойде след финал в Ню Йорк. Тези победи са чудесни за самочувствието ми. Знам, че съм готов за добър резултат, въпреки трудния жребий", каза още Алкарас.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Евтимова е на 1/4-финал на двойки в Италия, приключи българското участие на сингъл
Илиян Радулов се класира за втория кръг в Испания
Електрохолд Продажби представя най-новия си продукт за бизнеса
Ванева, Константинова и Расим се класираха за втория кръг във Варна
Опитен испанец е първият съперник на Григор в Пекин
Беретини с победа на старта в Токио, Хуркач също с успех и 17 аса
Осака започна с победа при завръщането си в Пекин
Синер: Сезонът е дълъг, но можем да избираме дали да играем в някои турнири
SUNOTEC и основните акционери в Еврохолд превърнаха депо за индустриални отпадъци край Перник в хибриден ВЕИ парк
Росица Денчева се класира за втория кръг в Сърбия