PALMS BET 7SPORT BWIN

Целта на Сабаленка е №1 в ранглистата

Целта на Сабаленка е №1 в ранглистата
24-09-2024 13:53 | Tennis24.bg

Арина Сабаленка иска да завърши силно година, като се завърне на върха на световната ранглиста.


„Това е една от целите ми - да завърша сезона като номер 1 в света", каза беларускинята, който спечели Откритото първенство на Австралия в началото на годината за втори път.

 

Световната номер 2 е водачка в схемата на силния турнир WTA 1000 в Пекин тази седмица след оттеглянето на лидерката в класацията и защитаваща титлата си Ига Швьонтек.

 

„Не се опитвам да се фокусирам върху това, опитвам се да се съсредоточа върху играта си. Остават само още три турнира. Просто се опитвам да покажа най-добрия тенис на корта. След сезона ще видя дали е било достатъчно, за да завърша годината на номер 1, или трябва да подобря нещо друго, за да стигна до тази позиция", добави тя.

 

Трикратната шампионка от Големия шлем за първи път стана номер 1 в света преди година, след което беше изместена от Швьонтек.

 

„Да бъдеш най-добрият играч в света означава всичко. Хубаво е да знаете, че сте свършили правилните неща и всички тези часове тренировки не са били загуба на време", коментира Сабаленка.Тя ще играе за първи път след победата над Джесика Пегула на финала в Ню Йорк по-рано този месец.

 

Пегула също участва и в турнира в китайската столица, заедно с друга американка Коко Гоф, с четирикратната шампионка от Големия шлем Наоми Осака и със златната медалистка от Олимпийските игри в Париж 2024 Цинвън Чжън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Андреев загуби в първия кръг в Лисабон
Томова и Цуренко ще играят утре сутрин
Фриц започва срещу Фис в Токио, където се разпределят важни точки за Торино
Рафаел Надал ще играе във финалите на Купа Дейвис
Григор Димитров срещу квалификант на старта в Пекин
Александър Зверев отказа участие в Пекин
Радукану също няма да играе в Пекин
Виктория Томова срещу Леся Цуренко на старта в Пекин
Пет българки започнат от основната схема във Варна
Радулов, Иванов и Шейнгезихт са на победа от основната схема в Испания