PALMS BET 7SPORT BWIN

Музети заслужи трети опит да спечели трофей през сезона

Музети заслужи трети опит да спечели трофей през сезона
23-09-2024 16:07 | Tennis24.bg

Лоренцо Музети се класира на финала на турнира на твърди кортове в китайския град Ченду, който е от категория АТР 250. Италианецът се наложи с 6:4, 6:2 над квалификанта Алибек Кахмазов (Русия) в двубой, продължил час и 42 минути. 

За Музети това ще бъде трети финал за сезона, след като по-рано през годината отстъпи в двубоите за трофеите в Куинс Клъб (Лондон) и Умаг. Въпреки поражението днес, руснакът Кахмазов заслужава адмирации за цялостното си представяне в турнира, в който той стартира от квалификациите и не беше загубил сет до дуела с Музети. 

„Той игра стабилно, особено в началото се представи впечатляващо. Не беше никак лесно да пробия подаването му и да затвърдя“, коментира Музети в интервюто на корта. „Мисля, че що се отнася до начален удар, това беше едно от най-добрите ми представяния от началото на сезона. Изключително щастлив съм, че се класирах за финал“, добави италианецът. 

С победата днес Музети се класира за петия си финал в АТР Тура и съхранява шансове за участие на заключителния Мастърс на осемте най-добри в Торино, който ще се проведе през ноември. В момента италианецът е 15-ти в годишната ранглиста, като изостава с 855 точки от заемащия осма позиция Алекс Де Минор.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Адриан Андреев остана на крачка от основната схема
Еволюцията на оборудването и технологиите за тенис: революция, променяща играта
Марин Чилич на първи финал от две години насам
Рибакина отказа всички турнири до Финалите на WTA
Григор Димитров затваря Топ 10 на ранглистата
Виктория Томова на крачка от Топ 50 (ранглиста)
Европа си върна трофея от Лейвър Къп
Адад Мая победи Касаткина на финала в Сеул
Първа WTA титла за Ребека Срамкова
Френският треньор Патрик Симон с открита тренировка в Свиленград