PALMS BET 7SPORT BWIN

Марин Чилич на първи финал от две години насам

Марин Чилич на първи финал от две години насам
23-09-2024 15:18 | Tennis24.bg

Марин Чилич се класира на първия си финал в ATP Тура от две години насам, след като победи американеца Брендън Накашима с 6:4, 7:6 (6) на турнира на твърди кортове в Ханджоу (Китай). 

Участващият с „уайлд кард“ хърватин пристигна в турнира като №777 в ранглистата, спаси два сетбола в тайбрека на втория сет и стана вторият най-ниско ранкиран тенисист, който достиога до финал в АТР в историята. „Трябваше да бъда концентриран във всяка една точка. Имах нужда да намеря път към играта си и да се боря“, коментира Чилич след двубоя, който продължи час и 46 минути. 

„Беше физическа битка. Изоставах с 4:6 в тайбрека, след което изиграх две отлични точки и се завърнах. Показах отлична борба и тенис“, добави бившият №3 в света. 

Чилич се класира за финал в поне един турнир за 14-ти различен сезон от 2008 г. насам. Той ще се опита да спечели първи трофей от октомври 2021 г. в Санкт Петрбург, като ще се изправи срещу представител на домакините във финала – Джан или Бу. 

„За мен е удоволствие да играя тук. Пристигнах рано и се насладих на града, на атмосферата. За мен седмицата се развива по невероятен начин“, добави Чилич. 

За 35-годишния тенисист това е първи турнир от февруари насам. Той претърпя операция на коляното и се възстановява няколко месеца. Хърватинът ще се опита да спечели 21-ата си титла и 16-та на турнири на твърди кортове. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Адриан Андреев остана на крачка от основната схема
Музети заслужи трети опит да спечели трофей през сезона
Еволюцията на оборудването и технологиите за тенис: революция, променяща играта
Рибакина отказа всички турнири до Финалите на WTA
Григор Димитров затваря Топ 10 на ранглистата
Виктория Томова на крачка от Топ 50 (ранглиста)
Европа си върна трофея от Лейвър Къп
Адад Мая победи Касаткина на финала в Сеул
Първа WTA титла за Ребека Срамкова
Френският треньор Патрик Симон с открита тренировка в Свиленград