PALMS BET 7SPORT BWIN

Федерер критикува Зверев, извинява се на Алкарас

Федерер критикува Зверев, извинява се на Алкарас
18-09-2024 19:36 | Tennis24.bg

Роджър Федерер, който посреща тенисистите на предстоящия Laver Cup, където ще участва и Григор Димитров, направи няколко интересни изказвания. 


Носителят на 20 титли от Големия шлем коментира, че всички знаят, че Александър Зверев има потенциала да постигне целта си и му трябва малко, но срещу най-добрите играчи в света трябва да поемеш инициативата и да играеш офанзивно.

 

„Аз не съм му треньор, така че мога да говоря свободно. Когато го гледам как играе, виждам, че е твърде пасивен, твърде дефанзивен в решаващите моменти, повтаря едни и същи грешки“, каза швейцарецът.

 

Зверев спечели олимпийското злато в Токио 2020, но все още чака първата си титла от Големия шлем. Той стигна до финалите на US Open през 2020 г. и на Ролан Гарос тази година.

 

Зверев ще се присъедини към Карлос Алкарас, Григор Димитров, Даниил Медведев, Каспер Рууд и Стефано Циципас в отбора на Европа. Те ще се състезават срещу Отбора на света, който включва Тейлър Фриц, Бен Шелтън Франсис Тиафо, Алехандро Табийо, Франциско Черундоло и Танаси Кокинакис.

 

Федерер също така разкри, че планира да се извини на Карлос Алкарас за това, че по време на активната си кариера е отказал да тренира с него, когато испанецът е бил още в юношеска възраст.


„Почти не познавам Карлос Алкарас, затова съм наистина развълнуван да го видя да играе за първи път", разкри Федерер.

 

„Тренирахме заедно само веднъж на Уимбълдън, когато той беше още юноша, а на следващия ден треньорът ми ме попита дали искам да загрея с него отново. Тогава отказах и предпочетох да тренирам с Хуан Карлос Фереро. Тази седмица обаче ще имам възможност да се извиня на Карлос."

 

Предстоящият турнир ще бъде с особено емоционално значение, тъй като това ще бъде последното участие на капитаните Бьорн Борг и Джон Макенроу.

 

Федерер имаше ключова роля за превръщането на Laver Cup в реалност, тъй като имаше за цел да организира събитие, което да отдаде почит на австралийската тенис легенда Род Лейвър.

 

Тазгодишният „Лейвър Къп” ще се проведе в Берлин от 20-22 септември.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Нестеров на 1/4-финал на сингъл и 1/2-финал на двойки на турнир в Румъния
Италия срещу Аржентина на четвъртфиналите на Купа Дейвис
Шиникова отпадна от турнира в Италия
Димитров стартира срещу Табило в Берлин, днес го посрещна Федерер (видео)
Лия Каратанчева се класира за 1/4-финалите на международния турнир в Пазарджик
Томова отпадна на двойки в Южна Корея
Осака ще започне новия сезон в Оукланд, днес пристигна в Китай с Муратоглу
Донски и Генов отпаднаха на четвъртфиналите в Румъния
Григор е емоционален, а Алкарас иска да играе с него на двойки на Laver Cup
Коко Гоф се раздели с треньора си