PALMS BET 7SPORT BWIN

Майката на Григор: Вярвайте в децата си

Майката на Григор: Вярвайте в децата си
18-09-2024 11:13 | Tennis24.bg

Вярвайте в децата си. Вярвайте, че те ще успеят! Този призив към българските родители отправи при една от редките си медийни изяви майката на Григор Димитров - Мария.

 

„Трябва да знаем каква е мечтата на нашите деца. Да ги предизвикаме да развият талантите си. Когато Григор беше на 3 години, го попитах какъв иска да стане, когато порасне. И той ми отговори - тенисист. Когато са малки, можете да разберете какво искат да постигнат вашите деца. Няма деца, които не са талантливи. Вярвайте, че те ще успеят", заяви майката на Григор - Мария Димитрова, която бе гост в студиото на bTV Action преди демонстративния двубой срещу Новак Джокович.

Тя призна, че е силно развълнувана от атмосферата в „Арена София".  Майката на най-добрия ни тенисист коментира и как преживява трудните моменти в кариерата на сина си. 

 

„Ставаме и продължаваме. Няма как - има следващ мач, следващ момент, трябва да продължим. Григор е много силен. По-добре сега да се наслаждаваме на момента, не да анализираме минали неща. Такива силни деца имат силни майки. По-мъдър е, взима правилни решения, обмисля ги, има много дисциплина по отношение на неговите решения, мъдър е."

 

Мария даде кураж и на семействата, на които се налага да правят компромиси в името на голямата мечта. „Важно е да се радваме, да ги има тези велики идеи и хора. Идеята и мисията ни е да хванем много деца и да им покажем, че могат да бъдат като своите идоли."

 

Снимка: Lap.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Нестеров на 1/4-финал на сингъл и 1/2-финал на двойки на турнир в Румъния
Италия срещу Аржентина на четвъртфиналите на Купа Дейвис
Шиникова отпадна от турнира в Италия
Димитров стартира срещу Табило в Берлин, днес го посрещна Федерер (видео)
Лия Каратанчева се класира за 1/4-финалите на международния турнир в Пазарджик
Томова отпадна на двойки в Южна Корея
Осака ще започне новия сезон в Оукланд, днес пристигна в Китай с Муратоглу
Донски и Генов отпаднаха на четвъртфиналите в Румъния
Григор е емоционален, а Алкарас иска да играе с него на двойки на Laver Cup
Коко Гоф се раздели с треньора си