PALMS BET 7SPORT BWIN

България изостава с 1:2 в двубоя срещу Салвадор от Купа Дейвис

България изостава с 1:2 в двубоя срещу Салвадор от Купа Дейвис
15-09-2024 19:57 | Tennis24.bg

България изостава в резултата с 1:2 в двубоя срещу Салвадор от Световната група II за Купа "Дейвис".  Срещата се играе на кортове на ТК "Локомотив" в Пловдив.

 

Александър Донски и Пьотр Нестеров отстъпиха на Марсело Аревало и Сесар Крус от Салвадор със 7:6, 6:7 (4), 6:3 в мач, продължил 2 часа и 33 минути. Българският тим, воден от капитана Валентин Димов, има нужда от две победи в последните срещи на сингъли, за да спечели двубоя.

 

Донски и Нестеров започнаха уверено мача срещу по-опитните си съперници, като поведоха в първия сет с 6:5 гейма. В 12-ата част българите изоставаха с 15:40, но спаси две точки на съперника, а след това и още две, за да направят пробив и вземат първия сет със 7:5.

 

Донски и Нестеров поведоха и във втората част с 3:1 след пробив, но веднага след това салвадорците върнаха пробива и изравниха при 3:3. До края всяка двойка взимаше подаването си и се стигна до тайбрек. В него Аревало и Крус поведоха с 5:2, българите намалиха на 5:4, но последните две точки бяха за съперника, с което изравниха резултата.  

 

В решаващия трети сет българите допуснаха пробив за 1:3. Тенисистите от Салвадор запазиха аванса си до 5:3 и сервираха за победа. Аревало и Крус постигнаха чист успех и осигуриха аванс на тима си.

 

Двубоят между Илиян Радулов и Хуан Карлос Фуентес беше прекъснат заради дъжд в четвъртата среща при резултат от 6:1, 5:2 за нашето момче.

 

В решителната пета среща Янаки Милев ще играе срещу Марсело Аревало.


България е в състав Пьотр Нестеров (21 г.), Янаки Милев (20 г.), Александър Донски (26 г.), Илиян Радулов (19 г.) и Иван Иванов (15 г.). Капитан на България е Валентин Димов, а Тихомир Грозданов е помощник треньор.

 

При загуба тимът на България ще играе през февруари 2025 бараж за оставане в Световната група II. При обрат и успех българите отново ще играят през февруари, но двубой за изкачване в Група I.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Федерер критикува Зверев, извинява се на Алкарас
Каратанчева и Денчева с победи на старта на ITF турнира в Пазарджик
Виктория Томова е четвъртфиналистка в Сеул
Григор Димитров ще играе в Стокхолм след Берлин
Нестеров се класира за втория кръг в Румъния
Майката на Григор: Вярвайте в децата си
Григор и Ноле продължиха шоуто в столична дискотека (видео)
Три българки се класираха на 1/4-финалите на двойки на турнир на ITF в Пазарджик
Димитров спечели спектакъла с Джокович в препълнената зала в София
Кузманов отпадна от Чалънджъра в Сибиу