PALMS BET 7SPORT BWIN

Ема Наваро на първи полуфинал в турнир от Големия шлем

Ема Наваро на първи полуфинал в турнир от Големия шлем
04-09-2024 00:49 | Tennis24.bg

Американката Ема Наваро направи страхотен обрат във втория сет, за да се класира за първия си полуфинал на турнир от Големия шлем. Наваро се поздрави с победа над испанката Паула Бадоса с 6:2 7:5 на US Open.

Родената в Ню Йорк Наваро, която в предишния кръг отстрани защитаващата титлата своя сънародничка Коко Гоф, взе 24 от последните 28 разиграни точки в мача и в крайна сметка след 72 минути игра продължава към топ 4.

Наваро направи ранен пробив, след което го затвърди със спечелено подаване и поведе с 3:0. Тя се осланяше на забележителния си форхенд, като отхвърли двата брейкпойнта, с които се сблъска, за да спечели първия сет по убедителен начин.

Бадоса, която се състезава за Испания, но също като съперничката си днес е родена в Ню Йорк, тръгна да обръща мача във втория сет. Тя записа двоен пробив и поведе с категоричното 4:1, след което напълно спокойно спечели подаването си и дръпна с 5:1. Но изправена само на гейм от изравняване на сетовете, испанката рухна. Тя не успя да запази нито едно от подаванията си и следващите шест гейма бяха за сметката на Наваро. Тя направи няколко впечатляващи атаки и излизания на мрежата, преди да реши мача с петия си пробив днес.

Следващата съперничка – точно последната среща преди мача за титлата, за Наваро ще бъде двукратната шампионка от Откритото първенство на Австралия Арина Сабаленка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Синер ще работи с двама бивши треньори на Джокович
България победи Салвадор и ще играе за влизане в Световна група I на Купа Дейвис
България изравни на Салвадор и пети мач ще реши победителя
Италия и Канада с победи в Купа Дейвис и ще играят на финалния турнир в Малага
Бердих поема капитанския пост в отбора на Чехия
Картал с първа WTA титла
Магдалена Фрех спечели титлата в Гуадалахара
Сърбия победи Гърция с 3:1 в Купа Дейвис
Димитров остава десети в ранглистата, Томова се изкачва с две места
България изостава с 1:2 в двубоя срещу Салвадор от Купа Дейвис