PALMS BET 7SPORT BWIN

Виктория Томова отказа да играе за България

Виктория Томова отказа да играе за България
15-03-2023 10:50 | Tennis24.bg

Капитанът на България Дора Рангелова обяви състава за тенис турнира „Били Джийн Кинг къп" в първа група на Евро-африканската група. 

България ще разчита на две дебютантки - Денислава Глушкова и Лия Каратанчева. Останалите три тенисистки са Гергана Топалова, Изабелла Шиникова и Джулия Терзийска.

„От няколко години години говорим за подмладяване на отбора. През миналата година извикахме две млади перспективни състезателки. Тази година отново взимаме две дебютантки в лицето на Денислава Глушкова и Лия Каратанчева, които показват много добри резултати. Така им предоставяме възможност да вземат участие в това важно събитие", коментира пред сайта на БФТенис Дора Рангелова.

Разговаряхме много пъти с Виктория Томова, но тя иска да концентрира подготовката си към Ролан Гарос. Без нея ще опитаме да постигнем целта си, а тя е оставане в групата. Вярвам във възможностите на повиканите момичета, допълни Рангелова.

Турнирът ще се проведе от 10 до 15 април в Анталия на червени кортове. Четири дни преди това нашите националки ще бъдат на лагер в Анталия.

Останалите отбори в групата са Хърватия, Дания, Египет, Унгария, Латвия, Нидерландия, Норвегия, Сърбия, Швеция и домакинът Турция. Тимовете ще бъдат разделени на два групи. Три отбора ще се изкачат в Световна група две на турнира, два отпадат. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Григор Димитров срещу Алкарас в ранните часове на петък
Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Шиникова с победи на сингъл и на двойки в Тунис
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година
Григор Димитров с нова победа над Хуберт Хуркач и първи четвъртфинал на
Григор Димитров срещу Хуберт Хуркач, гледайте двубоя онлайн тук
Григор Димитров: Хубаво е, че мачът беше толкова кратък
Мъри ще отсъства дълго, не е ясно дали ще се върне изобщо