PALMS BET 7SPORT BWIN

Яник Синер продължава да доминира на Sofia Open

Яник Синер продължава да доминира на Sofia Open
30-09-2022 19:47 | Станко Димов

Шампионът от последните две години Яник Синер се класира за полуфиналите на Sofia Open 2022. Поставеният под №1 в схемата победи с 6:2, 6:3 Александър Вукич (Австралия) в третия двубой от програмата за деня. Срещата в „Арена Армеец“ продължи 80 минути, а след нейния край серията последователни победи на Синер в турнира се увеличи на 11. 

Италианецът имаше сериозни затруднения в откриващия гейм, който продължи близо 10 минути и в който трябваше да отразява четири точки за пробив. След като взе подаването си и откри резултата, Синер намери правилните настройки и постепенно наложи пълен контрол на корта. От 2:2 в първия сет той записа серия от 7 последователни гейма - 6:2, 3:0. До края на срещата Синер загуби веднъж подаването си, но нямаше проблем да си подпечата успеха. 

„Благодаря на всички, че дойдоха да гледат двубоя. За мен това е специално място, специален турнир. В следващия кръг ще играя срещу тежък съперник, така че се надявам да подобря нивото си“, коментира в интервюто на корта щастливият победител.

В спор за място на трети пореден финал в София Синер ще срещне победителя от последния четвъртфинален двубой межди Иля Ивашка (Беларус) и петия поставен Холгер Руне (Дания).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Късметче на деня за 22 април 2024 година
Рууд е новият шампион в Барселона, Циципас отново не успя
Мартон Фучович с първа титла от шест години
Щруф заслужи първа титла в кариерата си
Алкарас до последно под въпрос за Мадрид
Гарбине Мугуруса сложи край на кариерата си
Късметче на деня за 21 април 2024 година
Терзийска се класира за финал на двойки в Сърбия
За втора поредна седмица: Рууд срещу Циципас на финал
Фучович срещу Навоне на финала в Букурещ