PALMS BET 7SPORT BWIN

Надал отпадна рано в Синсинати

Надал отпадна рано в Синсинати
18-08-2022 09:04 | Tennis24.bg

Рафаел Надал отпадна още във втория кръг на Мастърса в Синсинати. Рекордьорът по титли от Големия шлем отстъпи с 6-7(9), 6-4, 3-6 на хърватина Борна Чорич, който след три часа на корта записа едва петата си победа от март месец насам.

При 4-5 в първия сет дойде едночасово прекъсване заради дъжд. След подновяването на играта се стигна до тайбрек. Надал обърна от 2-4, но пропусна воле при 6-5. При третия сетбол на хърватина Рафа направи двойна грешка и му позволи да поведе в резултата. Един-единствен брейкбол в оспорвания втори сет бе достатъчен за испанеца, за да се върне в срещата. Чорич реализира първия си пробив в двубоя чак в средата на третия сет, след което поддържаше контрол над срещата и заслужено спечели.

Сега му предстои сблъсък с Роберто Баутиста Агут, който елиминира Маркос Гирон с 6-3 6-3.

Поражението сложи край на надеждите на Рафа приключва да се върне на върха на класирането в световната ранглиста в началото на следващата седмица. Той ще има нов шанс да задмине Александър Зверев и Даниил Медведев на Ю Ес Оупън.

В същото време Тейлър Фриц победи Ник Кирьос с 6-3, 6-2 само за 50 минути. Американецът, №13 в света, направи само една двойна грешка и реализира 3 точки за пробив от седем възможни. На сметката си австралиецът пък записа - 7 аса, 6 двойни грешки и нито една точка за пробив.

Успешно начало в турнира регистрира Стефанос Циципас. Четвъртият в схемата победи Филип Краинович след 6-3, 6-4. Следващият му съперник ще бъде Диего Шварцман.

С надпреварата се сбогуваха двама от топ поставените в лицето на Хуберт Хуркач и Каспър Рууд. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Руне оцеля в спартанските условия в Мюнхен, Зверев е аут
Донски остана на крачка от нов финал на двойки
Български съдия по тенис получи доживотно наказание заради корупция
Късметче на деня за 19 април 2024 година
Алкарас: Джокович никога не е бил неуязвим
Денчева и Евтимова отпаднаха във втория кръг в Анталия
Програма за осминафиналите на турнира в Барселона
Гергана Топалова отпадна в първия кръг в Словения
Късметче на деня за 18 април 2024 година
Шиникова приключи на единично и двойки в Хамамет