PALMS BET 7SPORT BWIN

Прогрес за Димитров и Кузманов в ранглистата, Пиронкова отстъпи 61 места

Прогрес за Димитров и Кузманов в ранглистата, Пиронкова отстъпи 61 места
18-10-2021 09:55 | Tennis24.bg

Добри новини за най-силните български тенисисти донесоха публикуваните днес световни ранглисти.

При мъжете Григор Димитров прескочи седем места до №21, благодарение на полуфинала си в Индиън Уелс. Тази седмица 30-годишният хасковлия беше заявен за участие в турнира в зала в Антверпен, но се отказа заради натрупаната умора. Следващата седмица обаче Димитров ще играе на АТР 500 турнира във Виена.

Димитър Кузманов прелетя 29 позиции, за да дебютира в топ 200 под номер 189. Пробивът се дължи на първата титла от чалънджър на 28-годишният пловдивчанин, който спечели в Барселона. В сряда Кузманов лети за Перу, където ще играе на чалънджър в Лима от 25 октомври.

Адриан Андреев отстъпи две места до №330.

На върха продължава да се намира Новак Джокович, следван от Даниил Медведев и Стефанос Циципас. Без да играе Рафаел Надал се завърна на петото място, измествайки Андрей Рубльов. Каспер Рууд се изкачи на рекордното девето място, а Хуберт Хуркач дебютира в топ 10 на десетото място. Роджър Федерер вече е 11-и. Шампионът от Индиън Уелс Камерън Нори е вече №15.

При жените Виктория Томова се изкачи с пет позиции до №111. Томова ще почива тази седмица, след като в събота отпадна в първия кръг на квалификациите на турнира в Москва.

Цветана Пиронкова загуби точките си от „Ролан Гарос“ миналата година и пропадна с 61 места до 244-ото. Изабелла Шиникова, която отстъпи вчера на финала в Лагос (Португалия), е №261.

В ранглистата води Ашли Барти пред Арина Сабаленка и Каролина Плишкова. Дебют в челната десетка направи тунизийката Онс Жабьор, която е осма и стана първата африканска тенисистка в топ 10.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Предстои 20-ото издание на Амбинор къп
Прогнози за залози: Какви резултати се очакват от следващите мачове на Григор Димитров?
Стаматова се класира за втория кръг в Турция
Милев с победи на сингъл и на двойки в Анталия
Денчева победи втората поставена на турнир за жени в Анталия
Димитър Кузманов отпадна на старта в Острава
Избраха Джокович за най-добър спортист
Григор Димитров ще почива на старта в Мадрид
Адриан Андреев отпадна в първия кръг в Рим
Късметче на деня за 22 април 2024 година