PALMS BET 7SPORT BWIN

Съпругата на Джокович забрани употребата на свещи у дома

Съпругата на Джокович забрани употребата на свещи у дома
14-10-2021 18:01 | Tennis24.bg

Съпругата Новак Джокович - Йелена, заяви категорично, че децата им Стефан (6 години) и Тара (4 години) вече няма да имат свещи на тортите си за рожден ден. Пред сръбското издание на списание "Стори" тя обясни, че свещта се свързва с живота и хич не ѝ се нрави традицията тя да бъде гасена.

Наскоро Йелена посети сръбските манастири на територията на Косово. Тя беше част от програмата "Заедно за Косово", а компания ѝ правеше баскетболната легенда Владе Дивац. Двамата се отбиха до манастирите в Печ, Грачаница и по време на празниците.

"В косовските манастири палихме свещи за живите и мъртвите. Свещичката е символ на нечовешка жертва, тя гори, за да ни даде своята светлина и топлина. Тя е символ на живота, на просветлението. Взима страховете ни и мрачните мисли от ума и сърцето ни и ни дава Божия светлина. Защо тогава спазваме традиция да гасим живот по време на рождени дни и да си пожелаваме нещо? Запитах се това, докато бях в Косово и искам поне в моя дом на променя тази традиция", разкри Йелена.

Съпругата на Джокович не е сред любимците на сърбите, за разлика от Ноле. Тя често променя традициите в дома си. След Бъдни вечер надълго и нашироко беше обсъждана погачата на масата, която се оказа безглутенова и малко препечена. В Сърбия смятат, че именно Йелена влияе зле на тенисиста, който през 2021 г.спечели три титли от Големия шлем - от Откритото първенство на Австралия,"Уимбълдън" и "Ролан Гарос". Изплъзна му се само трофеят от Откритото първенство на САЩ, за да запише календарен Голям шлем - нещо, което не се еслучвало от 52 години насам.

"В нашите семейства това е първото поколение, което не е бито. Мен са ме пошляпвали родителите ми, преди това тях - баба ми и дядо ми. И при Новак е така. Мисля, че при Стефан и Тара ще успея да отклоня погрешно разтълкуваните емоции. Това е важно в този различен свят. Важно е да с такива крачки да променим бъдещето", заяви тя. /

Източник: bTV

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година
Григор Димитров с нова победа над Хуберт Хуркач и първи четвъртфинал на
Григор Димитров срещу Хуберт Хуркач, гледайте двубоя онлайн тук
Григор Димитров: Хубаво е, че мачът беше толкова кратък
Мъри ще отсъства дълго, не е ясно дали ще се върне изобщо
Алкарас не остави шанс на Монфис в зрелище в Маями
Григор Димитров срещу Хуркач късно вечерта (програма)
Късметче на деня за 26 март 2024 година