PALMS BET 7SPORT BWIN

Андреев записа победа над играч от топ 100 при дебюта си в Сингапур

Андреев записа победа над играч от топ 100 при дебюта си в Сингапур
22-02-2021 11:06 | Tennis24.bg

Адриан Андреев постигна първата си победа над тенисист от топ 100 в световната рангилиста. Андреев се наложи с 1:6, 6:3, 6:4 над световният №82 Лойд Харис в първи кръг от основната схема на ATP 250 турнира в Сингапур. Срещата продължи 2 часа и 13 минути.

Адриан стигна до точка за пробив още в първия гейм, но не успя да се възползва. Българинът поведе с 40-15 във втория гейм, но след това направи няколко непредизвикани грешки и позволи на Харис да запише ранен пробив. Нашето момче загуби още веднъж подаването си и с това и сета с 1:6.

Втората част започна по-добре за Андреев, който спечели откриващия гейм на 15. След това Адриан стигна до първия си пробив и поведе с 2:0. Седмият в схемата обаче успя бързо да направи рибрейк и да намали изоставането си. В четвъртия гейм Андреев стигна до нови две точки за пробив, но Харис успя да изравни за 2:2.

При резултат 3:3 и 15-15 южноафриканецът получи травма в глезена и му бе оказана оказана медицицнска помощ. При 4:3 Андреев стигна до точка за пробив и с блестящ минаващ удар поведе с 5:3. На собствен сервис Адриан затвори сета в своя полза с гейм на 30.

В третата решаваща част Харис имаше три точки за пробив в гейм №6, но Адриан успя да се справи и да изравни за 3:3. Българинът имаше две възможности да запише пробив в седмия гейм, но не успя да реализира нито една от тях и в крайна сметка Харис отново излезе напред в резултата при 4-3. В следващия гейм Андреев показаха характер като отрази цели шест точки за пробив и изравни на 4:4.

Българинът навакса пасив от 0-40 в деветия гейм и успя да реализира много важен пробив, след който сервира за спечелването на мача. На собствен сервис Адриан затвори мача с гейм на 30.

Така Андреев заработи 20 точки за световната ранглиста. Във втория кръг Адриан ще играе срещу Кристофър Юбанкс (САЩ) или Алексей Попирин (Австралия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Алкарас: Джокович никога не е бил неуязвим
Денчева и Евтимова отпаднаха във втория кръг в Анталия
Програма за осминафиналите на турнира в Барселона
Гергана Топалова отпадна в първия кръг в Словения
Късметче на деня за 18 април 2024 година
Шиникова приключи на единично и двойки в Хамамет
Зверев започна похода към хеттрик в Мюнхен
ИИлиян Радулов започна с победа в Испания, Янаки Милев отпадна в Турция
Надал отпадна във втория кръг в Барселона
Томова отпадна в първия кръг на турнир в Руан