PALMS BET 7SPORT BWIN

Джокович: Минах през влакче на ужасите, но си заслужаваше

Джокович: Минах през влакче на ужасите, но си заслужаваше
21-02-2021 13:47 | Tennis24.bg

Новак Джокович спечели по безапелационен начин трофея от Откритото първенство на Австралия. На финала сърбинът надви с 3:0 сета Даниил Медведев и вече има 18 титли от Големия шлем, доближавайки се максимално до Роджър Федерер и Рафаел Надал, които имат по 20. След последната точка Ноле похвали опонента си на финала, но и призна, че тази титла е сред най-трудните в кариерата му.

„Даниил заслужава добри думи, той е страхотен човек и много класен тенисист. Преди тренирахме по-често, вече не ми се обажда да тренираме толкова често. Добре е да чуя, че има да каже хубави думи за мен. Даниил е много приятелски настроен, но на корта е един от най-трудните ми съперници в кариерата. Само въпрос на време е да спечели титла от Шлема, но се надявам да има търпение да изчака още няколко години“, коментира Джокович в интервюто на корта.

„Благодаря на екипа ми, а и всичките ми близки вкъщи, те бяха неизменно до мен от началото до края. Беше като влакче на ужасите понякога през последните две седмици, благодаря на всички, заради които можах изобщо да играя в Мелбърн“.

„Имам много смесени чувства за случилото се с тенисистите в Австралия, но като теглим чертата, беше успешен турнир и трябва да поздравим Крейг Тайли за всичките му усилия. Не беше лесно, но те трябва да са горди с организацията и ние трябва да им благодарим“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Честит рожден ден на Стефан Цветков
Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив
Радулов отпадна на четвъртфиналите в Телде
Циципас отрази два мачбола по пътя към полуфиналите
Руне оцеля в спартанските условия в Мюнхен, Зверев е аут
Донски остана на крачка от нов финал на двойки
Български съдия по тенис получи доживотно наказание заради корупция
Късметче на деня за 19 април 2024 година
Алкарас: Джокович никога не е бил неуязвим
Денчева и Евтимова отпаднаха във втория кръг в Анталия