PALMS BET 7SPORT BWIN

Шарапова несигурна за бъдещето си: Не знам какво ме очаква

Шарапова несигурна за бъдещето си: Не знам какво ме очаква
21-01-2020 09:35 | Николай Драганов

Бившата №1 в света Мария Шарапова допусна поредното си разочарование, отпадайки в първи кръг на Australian Open след поражение 3:6, 4:6 от Дона Векич. След края на двубоя рускинята сподели пред журналисти, че не е сигурна относно своето бъдеще в спорта. 


Това е трето поредно отпадане в първи кръг на турнири от Големия шлем за Шарапова, която е носител на пет трофея от най-престижните надпревари в този спорт. Шампионката в Мелбърн от 2008-ма година обаче така и не успява да се завърне към добрите си дни, откакто се завърна на корта преди време след наказание заради употреба на забранена субстанция.


"Не знам. Щастливка съм, че успях да намеря място тук, благодарение на директора на австралийския тенис Крейг Тили и организаторите, които ме поканиха да бъда част от надпреварата", коментира Маша, която получи "уайлдкард" за участие този сезон в Мелбърн.


"Трудно ми е да ви кажа какво ще се случи в следващите 12 месеца. Честно казано, искам да ви дам отговор, но просто не знам", продължи тя в отговор на въпрос дали не обмисля да играе на турнири от по-нисък ранг. Шарапова ще напусне Топ 300 след края на турнира. Като бивша шампионка от Шлема, тя вероятно би могла да разчита на покани за почти всеки турнир, но засега призна, че не мисли много за програмата си.


"Нямам кристална топка, за да ви кажа дали мога или дали ще играя този брой турнир, който ми се иска", добави рускинята. "В момента, 45 минути след мача, ми е трудно да кажа, че съм на прав път. Но единственият начин да се измъкнеш от такава ситуация е да повярваш в себе си, защото дори да правиш каквото трябва, ако не вярваш в себе си, едва ли ще се получи".

 

"Не съм единствената, която преминава през трудности. Бих могла да говоря за проблемите си с рамото, но не съм такъв тип човек. Бях там, излязох и играх. Завърших мача и за съжаление резултатът не е този, който исках. За съжаление няма гаранция, че дори да вложиш правилните усилия и работа, нещата ще се получат и победата ти е гарантирана. Такава е играта. Ето защо е толкова специално да си шампион, дори само веднъж", обобщи Шарапова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Григор Димитров срещу Алкарас в ранните часове на петък
Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Шиникова с победи на сингъл и на двойки в Тунис
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година
Григор Димитров с нова победа над Хуберт Хуркач и първи четвъртфинал на
Григор Димитров срещу Хуберт Хуркач, гледайте двубоя онлайн тук
Григор Димитров: Хубаво е, че мачът беше толкова кратък
Мъри ще отсъства дълго, не е ясно дали ще се върне изобщо