PALMS BET 7SPORT BWIN

Играчи

Ана Иванович


Дата на раждане:06.11.1987
Ръст:183
Възраст:36
Тегло:
Националност:Сърбия
Играе с:дясна ръка, бекхенд с две ръце;
Място на раждане:Белград, Сърбия
Дебют:2003
Резиденция:Базел, Швейцария
Личен сайт:http://www.anaivanovic.com

Спечелени пари от наградни фондове:
$ 12,430,976
Титли от Големия шлем:
0

Биография:

Ана Иванович е едно от най-популярните лица на световния женски тенис в последните години. Освен заради красивата си визия, сръбкинята доказа себе си и със спортните си резултати.

Тя стигна до номер 1 в световната ранглиста и спечели "Ролан Гарос" през 2008 година. Иванович има загубен още един финал в Откритото първенство на Франция, както и на Australian Open 2008.

Ана е отраснала в семейството на Драгана и Мирослав Иванович. Майка й е адвокат, а баща й бизнесмен. Тя е особено близка с брат си Милош, който е баскетболист.

Любимата състезателка на Ана е Моника Селеш.

През ноември 2008 година Иванович изживява бурна, но кратка романтична връзка със своя колега Фернандо Вердаско, която приключва през януари на следващата година. След това тя бе заедно с известния състезател по голф Адъм Скот, но и там връзката й приключи през август 2010 година.

Нейни най-близки приятели са Новак Джокович, с който се познава от детството си, и световният номер 1 Рафаел Надал.

Също така Иванович се възхищава на професионализма на Роджър Федерер, с когото също се познава.

Благодарение на впечатляващата си визия, Ана Иванович често се изявява по кориците на различни списания. Най-голям интерес обаче предизвикаха снимките й за спортната Библия в САЩ Sports Illustrated.


Обновено на 22.12.2012 година.