PALMS BET 7SPORT BWIN

Димитров без проблеми срещу Щрикер и е на полуфинал в Стокхолм

Димитров без проблеми срещу Щрикер и е на полуфинал в Стокхолм
18-10-2024 22:57 | Tennis24.bg

Григор Димитров се наложи убедително над Доминик Щрикер с 6:3, 6:2 и с 42-ата си победа за сезона си осигури място на полуфиналите на тенис турнира в Стокхолм.

 

Там негов съперник ще е Талон Грихспоoр, който в предходния мач от програмата победи втория в схемата Каспер Рууд със 7:5, 7:6(5). Това ще бъде втора среща между нидерландеца и българина. Предишната бе по-рано през сезона на US Open, когато Димитров спечели с 6:3, 6:3, 6:1. 


22-годишният талантлив швейцарец, който изпусна първата половина от сезона и играе в Стокхолм със защитен ранкинг, започна уверено мача. Той залагаше на мощен сервис и агресивна игра, но българинът дочака своя момент и проби за 5:3, след което затвори сета при втория си сетбол на свой сервис.

 

Григор продължи уверено и поведе с брейк още на старта на втория сет, което доведе до разочарование в поведението и играта на №317 в световната ранглиста. В първия сервис гейм на Щрикер във втората част, световният №10 продължи да притиска съперника си. Така той поведе с още един пробив за 3:0, след като размина на мрежата швейцареца.

 

Щрикер, който в предишния кръг отстрани Матео Беретини, спря серията от седем поредни гейма на сметката на бившия №3 в света и спечели първи гейм във втората част за 4:1.

 

При 5:2 Димитров си спечели правото да сервира за мача, но сервисът му не спореше точно в този момент, а швейцарецът не се отказваше. Той обаче не можа да се възползва от шансовете си за връщане на пробива и Григор сложи точка на спора с хубав бекхенд уинър по късия диагонал след час и 10 минути на корта.

 

„Днес направих по-добър мач от вчера. Мощен тенисист е, който в първите 3-4 гейма ме накара да се чувствам доста некомфортно. Малко по малко обаче започнах да разчитам сервиса и играта му и точка след точка стигнах до крайния успех.”, заяви след срещата българския тенисист, който завърши мача със 72% вкаран първи сервис и 3 от 6 реализирани точки за пробив. Щрикер имаше седем шанса за брейк, но при нито един не успя.


Българинът спечели първата си АТР титла именно в Стокхолм през 2013 г., като в турнира има и два загубени финала (2014, 2017).

 

В другия полуфинал на турнира в Стокхолм ще играят американецът Томи Пол срещу швейцарския ветеран Стан Вавринка. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Бадоса е на полуфинал в Нинбо, където ще играе с Касаткина
Тиафо отпадна от турнира в Казахстан
Росица Денчева отпадна на четвъртфиналите на сингъл в Италия
Вавринка отстрани Рубльов и е на полуфинал в Стокхолм
Нестеров с обрат и ще играе финал на Чалънджър в Италия
Денислава Глушкова отпадна на четвъртфиналите в Ираклион
Кирьос потвърди, че ще играе на Australian Open
Даниел Колинс няма да се отказва от спорта след този сезон
Осака се отказа и от турнира в Токио
Микелсен заменя Медведев във Виена