PALMS BET 7SPORT BWIN

Джокович увеличи шансовете си за Торино, Димитров все още е в битката

Джокович увеличи шансовете си за Торино, Димитров все още е в битката
14-10-2024 13:05 | Диляна Соколова

Осмият Мастърс 1000 турнир за сезона в Шанхай бе спечелен от Яник Синер и, докато италианецът грабна вниманието на всички с успеха си на финала над Новак Джокович, битката за оставащите вакантни места за заключителния турнир на осемте най-добри през сезона се нагорещява. Трима тенисисти вече си осигуриха участие - Яник Синер, Александър Зверев и Карлос Алкарас.


Рекордният седемкратен шампион Джокович увеличи шансовете си за участие в Торино с достигането си до финала в китайския мегаполис, а с класирането си сред най-добрите четири Тейлър Фриц също се доближи до класиране. 


Новак Джокович - №6 (3910 точки)

Сърбинът се изкачи с 3 позиции в PIF ATP Live Race To Turin след финала в Шанхай. 37-годивният тенисист загуби само един сет до класиаренто си за 59-ия си Мастърс 1000 финал, който бе негов първи за тази година. Джокович пристигна в Шанхай с доста по-малки шансове за Финалите на ATP, но си тръгна в доста по-добра позиция.

 

Даниил Медведев - №4 (4820 точки)

С достигането си до четвъртфиналите в Шанхай Медведев, който е шампион от последния турнир през 2020-а, се доближи още по-повече до Торино.

 

Тейлър Фриц - №5 (4290 точки)

С полуфинала си в Шанхай американецът се изкачи до петата позиция в годината ранглиста. Той е с баланс от 49 победи и 20 загуби през сезон и се опитва за втори път в кариерата си да си осигури място сред най-добрите осем.

 

Григор Димитров - №10 (2935 точки)

Най-добрият български тенисист, шампион от надпреварата на най-добрите осем през 2017-а, отпадна на осминафиналите в Шанхай, но запазва шансовете си за Торино живи. На седмо място е Каспер Рууд (3805 точки), а осми е Андрей Рубльов (3580).

 

Тази седмица българинът ще играе на ATP 250 в Стокхолм, където ще е Рубльов, който ще опита да се класира за Финалите за пета поредна година. Рууд и деветият в годишната ранглиста Алекс де Минор (3305) ще участват в друг турнир от същата категория - този в Антверпен. Де Минор е извън игра от US Open заради контузия.

 

Последният Мастърс за годината е в Париж от 28 октомври до 3 ноември, а Финалите на ATP са от 10 до 17 ноември в Торино.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Григор с първа победа в Стокхолм от 7 години насам
Виктор Марков отпадна във втория кръг в Уинстън-Сейлъм
Вавринка напомни за най-добрите си дни на корта
Тиафо продължава напред след обрат над Еванс
Медведев отказа участие във Виена в последния момент
Радулов започна с победа на турнир в Португалия
Лия Каратанчева е четвъртфиналистка на двойки в Португалия
Иван Иванов отстъпи пред №4 в схемата в Кастейон
Денчева се класира за четвъртфиналите след успех в 3 сета
Пьотр Нестеров се класира за полуфиналите в Италия