PALMS BET 7SPORT BWIN

Рафа и дългогодишното му партньорство с производител на екипировка

Рафа и дългогодишното му партньорство с производител на екипировка
14-10-2024 11:12 | Диляна Соколова

Всяко начало си има и своя край. Така съвсем скоро ще дойде и последният турнир, в който един от най-великите тенисисти ще приключи състезателната си кариера. Рафаел Надал ще излезе на корта за последно в официален мач в турнира „Дейвис къп” идния месец. 

 

Официалното обявяване на новината за оттеглянето му предизвика силни реакции сред хора и организации от всички краища на света и от всякакви области. Надал е една легенда, която ще остане в историята завинаги и още дълго време ще се говори за него, за постиженията му, за поведението и уважението към спорта, колегите, феновете. 

 

От френския производител Babolat излязоха с интересна информация относно тяхното сътрудничество с испанеца. От 1995 година те екипират Матадора, когато той е едва на 9 години. През тези почти три десетилетия той е носил 125 различни спортни сака (винаги на дясното рамо), никога не е счупил и една от всичките 1250 Pure Aero Rafa ракети, лично е намотал над 54 хиляди фута (около 16 500 м) VS Original овъргрип и е използвал 186 мили (около 300 км) RPM Blast корда.

 

През кариерата си Надал спечели 92 титли, сред които 22 от Големия шлем (14 на Ролан Гарос, 2 на Уимбълдън, 4 на US Open и 2 на Australian Open), 36 Мастърс 1000 трофея, както и два златни олимпийски медала.

 

Всичко това обаче не са просто числа, те са доказателство за духа на играча, чиято отдаденост и превъзходство завинаги промениха тениса.

Съвместният път на Рафа и Babolat започва с ракетата Pure Drive, но с развитието на играта на испанеца, с неговото мощни удари от основната линия и легендарния топспин, който придава на топката, става ясно, че и ракетата трябва да еволюира. Така през 2003-а от компанията представят модела Pure Aero.

 


„Рафа е част от семейстовото на Babolat още от деветгодишен. Нашата връзка е повече от партньорство - това е история за доверие и споделен успех”, казва изпълнителният директор на френския просзводител Ерик Баболат. „Винаги сме го подкрепяли на корта и извън него и ще проължим да бъдем до него в каквото и да му предстои.”, допълва той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Григор с първа победа в Стокхолм от 7 години насам
Виктор Марков отпадна във втория кръг в Уинстън-Сейлъм
Вавринка напомни за най-добрите си дни на корта
Тиафо продължава напред след обрат над Еванс
Медведев отказа участие във Виена в последния момент
Радулов започна с победа на турнир в Португалия
Лия Каратанчева е четвъртфиналистка на двойки в Португалия
Иван Иванов отстъпи пред №4 в схемата в Кастейон
Денчева се класира за четвъртфиналите след успех в 3 сета
Пьотр Нестеров се класира за полуфиналите в Италия