PALMS BET 7SPORT BWIN

Gracias, Rafa

Gracias, Rafa
11-10-2024 08:30 | Диляна Соколова

Целият свят реагира на новината за оттеглянето от професионалния спорт на Рафаел Надал. Въпреки че бе очаквана от известно време насам, тя натъжи хора от всички области на живота и всички краища на света, защото тенисът и спортът ще загуби един от най-големите състезатели - тенисист с талант, воля, морал и сърце.

 

В социалните мрежи коментарите и реакциите на публикацията му се увеличаваха с всяка изминала секунда. В следващите редове може да прочетете някои от тях.


Един от първите реагирали бе единият от големите опоненти на Рафа - Роджър Федерер, който благодари на Рафаел Надал за страхотните мачове


Другият от „голямата тройка” Новак Джокович също не подмина вестта. „Рафа, един пост не е достатъчен, за да изразя уважението, което изпитвам към теб и това, което си направил за нашия спорт. Ти вдъхнови милиони деца да започнат да играят тенис и мисля, че това вероятно е най-голямото постижение, което някой може да си пожелае.

 

Твоята упоритост, отдаденост, борбен дух ще бъдат преподавани десетилетия. Твоето наследство ще живее вечно. Само ти знаеш какво трябваше да изтърпиш, за да станеш икона на тениса и спорта като цяло. Благодаря ти, че ме тласкаше до самия предел толкова много пъти в нашето съперничество, което ми повлия най-много като играч.

 

Твоята страст да играел за Испания винаги е била забележителна. Пожелавам ти най-доброто възможно сбогуване в Малага с отбора на Испания за Купа Дейвис. Ще бъда там лично, за да отдам уважение към твоята звездна кариера”.

 



Силни думи на уважение написа и Карлос Алкарас, чиито идол е Надал и именно носителят на 22 титли от Големия шлем е вдъхновил младия испански талант преди години да реши да стане професионалист.

 

„От момчето, което те гледаше по телевизията и мечтаеше да стане тенисист, до това, което имаше огромната дарба да играе до теб на кортовете на Ролан Гарос, представяйки Испания на олимпийски игри!

 

Благодаря ти много, че си пример на всяко ниво, твоето наследство е неповторимо! Много ти се радвах и ще ми липсваш много, когато си тръгнеш след Дейвис Към, Рафа!”, написа новата испанска звезда в тениса.

 

 

Световният №1 Яник Синер пък публикува следното: „Благодаря ти, Рафаел Надал, за всичко, което си дал на спорта. Да имам шанса да прекарам няколко седмици в тренировки с теб преди няколко години е нещо, което никога няма да забравя.

 

Да те гледам как работиш като спортист, но и да те опозная като човек извън корта беше още по-специално.


Истинска легенда на играта, ти проправи пътя и научи толкова много от нас как да бъдем по-добри като играчи и като хора. Ще липсваш в тура!" 


Италианецът добави още, че най-ценни са уроците, които младите играчи могат да научат от Надал - как да се държат на корта, как да бъдат скромни и да не се променят с успеха.

 

Коментарите и реакциите обаче не спират със звездите от тениса.

 

Големият българския футболист от миналото Христо Стоичков също не подмина новината.


Кристиано Роналдо също така отдаде почит на Матадора: „Какво невероятно състезание направи. Отдадеността ти, страстта и невероятният ти талант са вдъхновили милиони по целия свят. За мен бе чест да стана свидетел на пътуването ти и да мога да те нарека приятел. Поздравления за невероятната ти кариера! Наслади се пенсионирането."

 

Тони Кроос, Килиан Мбапе и Рафаел Варан бяха друга част от футболистите, почели легендата на тениса. Отборът на Атлетико Мадрид също се включи. 


Една от най-великите скиорки Линдзи Вон пък коментира, че за нея е било привилегия да го гледа толкова много години и че винаги ще бъде легенда!

 

ATP, WTA, Международният олимпийски комитет, Купа Дейвис, Ролан Гарос, Уимбълдън, Лейвър къп, както и още безброй много организации, турнири, медии, журналисти, спортисти, любители от различни поколения отдадоха своята почит към легендата Рафаел Надал, за когото последният танц предстои следващия месец на Финалите на Купа Дейвис в Малага.

 

 

View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Алкарас победи Надал в Рияд и ще играе със Синер на финала
Димитров срещу Щрикер в петък вечер
Григор Димитров: Никога не съм играл срещу Щрикер
Григор с първа победа в Стокхолм от 7 години насам
Виктор Марков отпадна във втория кръг в Уинстън-Сейлъм
Вавринка напомни за най-добрите си дни на корта
Тиафо продължава напред след обрат над Еванс
Медведев отказа участие във Виена в последния момент
Радулов започна с победа на турнир в Португалия
Лия Каратанчева е четвъртфиналистка на двойки в Португалия