PALMS BET 7SPORT BWIN

Федерер бе сред първите, отдали чест на Надал

Федерер бе сред първите, отдали чест на Надал
10-10-2024 22:24 | Tennis24.bg

Роджър Федерер благодари на Рафаел Надал за страхотните мачове, които двамата изиграха по време на голямото им съперничество в тениса. Припомняме, че Надал обяви по-рано днес, че прекратява състезателната си кариера след финалния кръг на купа „Дейвис“ през ноември в Малага.

„Каква кариера, Рафа! Винаги съм се надявал, че този ден никога няма да дойде. Благодаря ти за незабравимите спомени и всичките ти невероятни постижения в играта, която обичаме. Беше абсолютна чест“, написа Федерер в „Инстаграм“.

Съперничеството между двамата на корта беше паметно. За общо 40 двубоя, Надал има 24 победи и 16 загуби. Голяма част от срещите им са във финали на Мастърс 1000 турнири или Голям шлем. Въпреки бруталните битки на корта, Надал и Федерер винаги са поддържали изключително приятелски отношения извън арената. През 2022 г., когато се оттегли от корта, Федерер избра последният му двубой да бъде на двойки именно с партньор Надал. Швейцарецът беше човекът, когото Рафа покани при откриването на своята академия през 2016 г. 

Надал, на 38 години, беше номер едно в света 209 седмици. Надал има 92 титли в АТР турнири, включително 22 в турнири от Големия шлем, като по този показател той отстъпва само на Новак Джокович (24 титли). Испанецът е двукратен олимпийски шампион: през 2008 г. спечели на сингъл, а през 2016 г., заедно с Марк Лопес, на двойки. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Алкарас победи Надал в Рияд и ще играе със Синер на финала
Димитров срещу Щрикер в петък вечер
Григор Димитров: Никога не съм играл срещу Щрикер
Григор с първа победа в Стокхолм от 7 години насам
Виктор Марков отпадна във втория кръг в Уинстън-Сейлъм
Вавринка напомни за най-добрите си дни на корта
Тиафо продължава напред след обрат над Еванс
Медведев отказа участие във Виена в последния момент
Радулов започна с победа на турнир в Португалия
Лия Каратанчева е четвъртфиналистка на двойки в Португалия