PALMS BET 7SPORT BWIN

Чалгарят Майкъл Джордан и неравната му битка с българското DJ войнство

Чалгарят Майкъл Джордан и неравната му битка с българското DJ войнство
18-09-2024 20:53 | Tennis24.bg

Вчера в България се проведе спортно събитие от величина, на което българският фен не бе ставал свидетел от много дълго време. В демонстративен мач на корта на "Арена София" среща си дадоха две от най-големите звезди в АТП тура в последните 10 и повече години. Редовни участници във финалните фази на турнирите от "Големия шлем", носители на десетки, не, по-скоро на стотици титли от най-престижните тенис състезания в света. Единият, за наша гордост, е българин - Григор Димитров. Да, недооценен от нас самите, но въпреки това българин, които така и не се подаде на изкушението да смени родния флаг със, да речем, американския, които, без съмнение, щеше да му осигури най-малкото поне дузина повече тлъсти рекламни договори, а защо не и титла от "Шлема". Григор беше главният виновник за присъсътвието на другия велик тенисист - сърбина Новак Джокович. Двамата от дълго време плануват подобно шоу за родната спортна общественост и най-накрая то се случи блгодарение на приятелството им. 

 

Всъщност Ноле не е велик, той е най-великият в този спорт или поне постиженията му говорят за това. Жокера не е шлифован диамант какъвто е Роджър Федерер, например. Няма неговия финес, нито на корта, нито извън него. Липсва му маниера на представител и флагман на най-аристокртичния спорт, да не отваряме дума за политически коректната реторика, съобразена с актуалните световни течения. Позициите му относно КОВИД пандемията, последвалите я ваксинации, войната в Украйна, Ковсово - сръбско или не, откровения му шовинизъм, устатия му баща и много други. "Абсолютен Ганьовец", както биха го класифицирали българските фейсбук моралисти, чиято преценка винаги е хирургически точна. Всичко това го превръща в трън в очите на либералнните западни медии и техните господари, които винаги намират начин да омаловажат постиженията му и да изведат на преден план свободолюбивото му поведение на корта, спорния му хранителен режим, политическите му виждания. Те са винаги в бойна говотвност да го линчуават, да го принизят или както най-модернят ТРЕНД повелява да го КАНСЕЛИРАТ. Фактът, че той повече от една декада е на върха в един от най-гледаните и трудни спортове в световен мащаб, релкамно лице е на премиум марки и с огромна фенска база и на Изток, и на Запад, показва, че опитите им не се увенчават с успех, НО...


...В прохладната есенна софийска вечер на 17-ти септември на бойното поле се появи Белия рицар, Генерала на армията на не-чалгарите, Освободителя и Будителя DJ Marten! От своя диджейsки пиедестал той беше непоклатим пред молещия го почти на колене световен номер 1 в тениса да му угоди на музикалните щения и поне за десетина секунди в залата да прозвучи евъгрийна на Камелия "Луда по тебе". Но българският воин Мартен като един съвременен капитан Коста Паница отби тази подла атака, както преди почти 140 години славните български войници върнаха сръбските позиции на "Три уши" и връх "Мека црев". Софийският диджей смело отстоя вижданията си и не позволи на сърбина да поквари българското общество с вулгарни думи и низки страсти. Новак Джокович беше победен от българския лъв, нещо което, смятаните за могъщи горепосочени западни медии и корпорации, не успяха. Техните пари и влияние се оказаха немощни в сравнение с огнения диджейски сет на Роберто. Хвала, хвала на такива български синове!


След тази велика победа може само да ни е... СРАМ! СРАМ от това, в което сме се превърнали. Дали въобще сме способни да оценим колко сме оскотяли като народ! Колко надолу сме паднали като общество! Как не можем да оценим дори и малкото стойностни неща, които се случват в една загниваща държава! Осъзнаваме ли, че личност от калибъра на Новак Джокович си няма хал хабер за 35-годишната война между чалгари и не-чалгари в България, и че единствената причина да пее тази песен е не защото му е любима, а защото по някакъв начин иска да предразположи българската публика, с нещо което ѝ е познато, и по този начин да покаже уважението си към нея. Да се отблагодари, че сме отделили по няколко стотин лева и няколко часа от времто си, за да го гледаме в залата. Не! Трябваше да го унизим, да го накараме да се моли на DJ Мартен и себеподобните му префинени съмишленици. Дребнава постъпка от дребнав човек, получил своите 15 минути слава на гърба на световна звезда, която за близо двудневното си присъствие в София не показа нищо друго освен уважение и приятелско отношение към българите. Отговoри на десетки журналистически въпроси, раздаде автографи на известни и на абсолютно неизвестни, на малки и големи. Усмихнат и позитивен. А му се отблагодарихме, както само ние си знаем. 

 

Джокович, с всичките му недостатъци, може с преспокойно да застане рамо до рамо с Роджър Федерер, Мохамед Али, Михаел Шумахер и Диего Марадона на спортния ОлимпТолкова е голям! Може без да се свени да застане дори и до най-великия -  Майкър Джордан, защото се е трудил, борил се е, отдал е живота си, за да е там, където е - на върха!


След като по някакъв начин успях да намеся и името на Черния Исус, може би е редно той да бъде предупреден да избягва България. Да не прави подобни партита, като онова скорошното, на което талантлив саксофонист "свири на уше" в типично балкански традиции на Въздушния "Сириус" - шампионската песен на легендарния отбор Чикаго Булс от 90-те години на миналия век, тъй като цялото ни диджейско войнство не спи. То е запознато с една от последните реклами на най-продаваната в света спортна марка "Еър Джордан" и по-специално с музикалното оформление към нея. То е дело на Вера Матович с песента ѝ "Мики Милане"В главната роля пък е друг Ганьовец и голям любимец на Майкъл. Не не е сръбски, не е и български. Словенски е, на име Лука Дончич. Същият този не толкова тъмен балкански субект си позволява да пуска на американските си колеги от баскетболния Далас, пази боже, юго фолк.

 

Както гласи популярната народна поговорка - "На Западния фронт нищо ново" - от едната страна Майкъл Джордан, Вера Матович и Лука, а от другата - DJ Marten.

 

Winner.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Нестеров на 1/4-финал на сингъл и 1/2-финал на двойки на турнир в Румъния
Италия срещу Аржентина на четвъртфиналите на Купа Дейвис
Шиникова отпадна от турнира в Италия
Димитров стартира срещу Табило в Берлин, днес го посрещна Федерер (видео)
Лия Каратанчева се класира за 1/4-финалите на международния турнир в Пазарджик
Томова отпадна на двойки в Южна Корея
Осака ще започне новия сезон в Оукланд, днес пристигна в Китай с Муратоглу
Донски и Генов отпаднаха на четвъртфиналите в Румъния
Григор е емоционален, а Алкарас иска да играе с него на двойки на Laver Cup
Коко Гоф се раздели с треньора си