Специална пица за Ноле
Григор Димитиров и Новак Джокович, които снощи зарадваха любителите на спорта с шоу в зала „София”, бяха гости в ресторанта на топ готвача Лео Бианки, съобщи bTV.
Италианецът изненада сърбина с пица „Маргарита" с неговото име, изписано с твърдо италианско сирене. Не е тайна, че Джокович е вегетарианец.„Винаги е хубаво да имаме гости като вас, знаейки, че доверието в нашата работа не се купува и изборът ни за ресторант в България е стимулиращ", написа Лео в Instagram.
Преди години Лео Бианки разкри и хранителните вкусове на самия Димитров.
„С Григор сме приятели и е нормално още с влизането в ресторанта да знам какво да му приготвя. Преди тренировка, съответно преди мач, той гледа си набавя въглехидрати. Затова и залага на паста.
Най-често избира равиоли, като му препоръчах вариант с крем от трюфели.Ако прибегне до класическа паста, то тя е предимно с домати – от типа „помодоро базилико". Друг вариант, който е опитвал, е пене сорентино – запечени макарони с три вида сирене".
Италианецът отбелязва, че Григор избягва хляба на обяд. „За вечеря съм му приготвял специална фокача – това е вид пица, но е по-скоро като хляб, от типа на българските пърленки. На вечеря Гришо има нужда от протеини. Затова и залага на печено телешко бон филе. Той не обича алангле. Държи месото да е добре изпечено.
Друго, от което бяга, са подправките. Ограничава се със сол и черен пипер.Въобще забравям за чубрица и кимион. Давам му отделно и сол малдон, за да си сложи още, ако иска. Друг вариант за вечеря освен месото е ястие с риба тон", споделя шеф Бианки.
Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!