PALMS BET 7SPORT BWIN

Франсис Тиафо е следващият съперник на Григор Димитров

Франсис Тиафо е следващият съперник на Григор Димитров
02-09-2024 11:55 | Tennis24.bg

Представителят на домакините Франсис Тиафо победи Алексей Попирин (Австралия) и ще играе с Григор Димитров на четвъртфиналите нa US Open. Американецът се валожи с 6:4, 7:6(3), 2:6, 6:3 над Попирин и за трета поредна година се класира за четвъртфиналите, където ще премери сили с най-добрия български тенисист. Победителят от мача помежду им ще играе на полуфиналите срещу Александър Зверев или Тейлър Фриц.

За последно Димитров срещна Тиафо в миналогодишното издание на Уимбълдън и го елиминира в три сета. Общият баланс от досегашните им 4 мача е 3:1 победи в полза на българина.

Попирин поднесе голямата изненада в третия кръг, като елиминира Новак Джокович. Австралиецът от руски произход наниза 24 аса срещу Тиафо, но дори това не беше достатъчно за крайния успех.

„Ясно е, че Григор Димитров е много талантлив. Той е един от най-надарените играчи от много години насам. В последно време Григор намира най-добрата си форма и играе чудесно. Няма спор, че предстоящият мач ще е изключително труден. Той владее всички удари. И двамата ще дадем всичко от себе си. Надявам се отново да ме подкрепите“, заяви Тиафо в интервюто на корта.

Номер 4 в схемата Александър Зверев направи обрат срещу Брендън Накашима от САЩ – 3:6, 6:1, 6:2, 6:2, като срещата продължи 2:40 часа. Германецът се изправя на четвъртфиналите срещу друг американец Тейлър Фриц, който преодоля Каспер Рууд от Норвегия – 3:6, 6:4, 6:3, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Синер ще работи с двама бивши треньори на Джокович
България победи Салвадор и ще играе за влизане в Световна група I на Купа Дейвис
България изравни на Салвадор и пети мач ще реши победителя
Италия и Канада с победи в Купа Дейвис и ще играят на финалния турнир в Малага
Бердих поема капитанския пост в отбора на Чехия
Картал с първа WTA титла
Магдалена Фрех спечели титлата в Гуадалахара
Сърбия победи Гърция с 3:1 в Купа Дейвис
Димитров остава десети в ранглистата, Томова се изкачва с две места
България изостава с 1:2 в двубоя срещу Салвадор от Купа Дейвис