PALMS BET 7SPORT BWIN

Синер достигна до втората седмица в Ню Йорк с лекота

Синер достигна до втората седмица в Ню Йорк с лекота
01-09-2024 07:30 | Tennis24.bg

Водачът в световната ранглиста Яник Синер продължава прогреса си към евентуална втора титла от Големия шлем, след като се наложи в три сета над Кристофър О’Конъл с 6:1, 6:4, 6:2. Така Синер се превръща в още по-голям фаворит за спечелването на титлата на US Open, след като двама от най-големите претенденти Новак Джокович и Карлос Алкарас вече напуснаха кортовете.

Синер се нуждаеше от час и 53 минути, за да се справи с намиращия се на 87-о място в ранглистата на АТР австралиец. И докато в първите мачове той влезе трудно, днес на "Артър Аш" той показа доста по-високо темпо, на което противникът му не успя да отговори. 

"Днес беше страхотен ден, направих страхотен мач. Опитвам се да остана концентриран от своята страна на мрежата и да давам всичко от себе си. До момента съм разбрал, че трябва да играя солидно постоянно и днес беше така. Имаше някои сътресения в срещите до тук, но нещата вървят в правилната посока. Да видим какво ще стане по-нататък", заяви Яник Синер след победата днес.

Той спечели седем поредни мача от началото на победната си кампания на турнира в Синсинати, ще се изправи в четвъртия кръг срещу 14-ия поставен и местна надежда Томи Пол.

В друга среща от третия кръг Томаш Махач от Чехия отстрани Давид Гофен от Белгия с 6:3, 6:1, 6:2. Британецът Джак Дрейпър, който е номер 25 в схемата при мъжете, се справи с Ботик ван де Зандсхулп (Нидерландия) с 6:1, 6:4, 6:2.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Синер ще работи с двама бивши треньори на Джокович
България победи Салвадор и ще играе за влизане в Световна група I на Купа Дейвис
България изравни на Салвадор и пети мач ще реши победителя
Италия и Канада с победи в Купа Дейвис и ще играят на финалния турнир в Малага
Бердих поема капитанския пост в отбора на Чехия
Картал с първа WTA титла
Магдалена Фрех спечели титлата в Гуадалахара
Сърбия победи Гърция с 3:1 в Купа Дейвис
Димитров остава десети в ранглистата, Томова се изкачва с две места
България изостава с 1:2 в двубоя срещу Салвадор от Купа Дейвис