PALMS BET 7SPORT BWIN

Зверев с победа №100 в турнирите от Големия шлем

Зверев с победа №100 в турнирите от Големия шлем
31-08-2024 11:34 | Станко Димов

Поставеният под №4 в основната схема Александър Зверев загуби първия сет в двубоя срещу Томас Мартин Ечевери на „Луис Армстронг Стейдиъм“, но успя да стигне до обрат и да се класира за осминафиналите на US Open след успех с 5:7, 7:5, 6:1, 6:3. Двубоят продължи повече от три часа и половина, като приключи в 2:35 след полунощ местно време. 

Зверев отстъпи в първия сет и изоставаше с 2:4 във втория, но успя с чести излизания на мрежата да разруши ритъма в играта на Ечевери и да осъществи обрат. 

„Беше невероятна атмосфера, изключително забавно да играеш. Томас изигра страхотен двубой. В първите два сета ме притисна до стената. Щастлив съм, че намерих начин да се завърна и да победя. Той наистина се представи изключително добре. Усещах, че трябва да направя двубоя физически и да го удължа възможно най-дълго“, коментира Зверев след двубоя. 

Германецът се класира за осминафиналите в Ню Йорк за пета последователна година. Зверев, финалист в турнира от 2020 г., ще срещне в следващия кръг Брендан Накашима, срещу когото има баланс 2-0 победи в преките двубои.  

Победата тази вечер беше под №100 за Зверев в турнирите от Големия шлем, като по този начин той стана първият тенисист, роден през 1990 г. или след това, с подобно постижение.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Синер ще работи с двама бивши треньори на Джокович
България победи Салвадор и ще играе за влизане в Световна група I на Купа Дейвис
България изравни на Салвадор и пети мач ще реши победителя
Италия и Канада с победи в Купа Дейвис и ще играят на финалния турнир в Малага
Бердих поема капитанския пост в отбора на Чехия
Картал с първа WTA титла
Магдалена Фрех спечели титлата в Гуадалахара
Сърбия победи Гърция с 3:1 в Купа Дейвис
Димитров остава десети в ранглистата, Томова се изкачва с две места
България изостава с 1:2 в двубоя срещу Салвадор от Купа Дейвис