PALMS BET 7SPORT BWIN

Още една изненада: Джокович е аут от US Open!

Още една изненада: Джокович е аут от US Open!
31-08-2024 09:35 | Tennis24.bg

Алексей Попирин поднесе поредната сензация от началото на US Open, след като в мач от третия кръг отстрани Новак Джокович. Носителят на 24 титли от Големия шлем сърбин не успя да защити титлата си от миналата година, след като загуби с 4:6, 4:6, 6:2, 4:6 от намиращия се на 28-о място в световната ранглиста съперник. Двубоят продължи 3 часа и 20 минути.

Преди това във втория кръг на състезанието Ботик ван де Зандсхулп от Нидерландия елиминира един от другите фаворити Карлос Алкарас. Така шампионите от последните две години в Ню Йорк отпаднаха още преди осминафиналите!

Джокович не си беше тръгвал толкова рано от турнира, който се провежда в Ню Йорк, от 2006 година. Световният номер 2 направи цели 14 двойни грешки и реализира само 4 от 16-те си възможности за пробив, с което улесни задачата на Попирин.

„Изключително съм щастлив. На Откритото първенство на Австралия и Уимбълдън не се възползвах от шансовете си срещу Джокович, но днес беше различно. Играх наистина добър тенис. Около 15 пъти съм стигал до третия кръг в турнирите от Големия шлем и все не успявах да го прескоча, а сега го направих срещу най-добрия тенисист за всички времена, което е невероятно", коментира след двубоя развълнуваният Попирин, който остави в статистиката 50 уинъра и също толкова непредизвикани грешки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Синер ще работи с двама бивши треньори на Джокович
България победи Салвадор и ще играе за влизане в Световна група I на Купа Дейвис
България изравни на Салвадор и пети мач ще реши победителя
Италия и Канада с победи в Купа Дейвис и ще играят на финалния турнир в Малага
Бердих поема капитанския пост в отбора на Чехия
Картал с първа WTA титла
Магдалена Фрех спечели титлата в Гуадалахара
Сърбия победи Гърция с 3:1 в Купа Дейвис
Димитров остава десети в ранглистата, Томова се изкачва с две места
България изостава с 1:2 в двубоя срещу Салвадор от Купа Дейвис