PALMS BET 7SPORT BWIN

Без канадци във втория кръг в Монреал

Без канадци във втория кръг в Монреал
08-08-2024 12:33 | Tennis24.bg

За съжаление на канадските любители на тениса в страната, нито един представител на домакините не успя да се класира за втория кръг най-големия турнир за мъже в страната - Мастърса в Монреал.

 

Още в откриващия си мач първата ракета на Канада Феликс Оже-Алиасим отстъпи с 3:6, 2:6 пред италианеца Фабио Коболи. Поставеният под номер 14 в схемата канадец през миналата седмица игра два полуфинала на олимпийския турнир в Париж - на сингъл, където финишира четвърти, и на смесени двойки, където взе бронз, което явно е изчерпало силите му.

 

С турнира се раздели и другата голяма надежда на домакините Денис Шаповалов. Бившият полуфиналист на "Уимбълдън" отстъпи с 5:7, 4:6 пред американеца Брендън Накашима. В следващия кръг Накашима ще играе с един от фаворитите в надпреварата - сънародника си Томи Пол, който спечели с 6:4, 7:6(2) срещу италианеца Лучано Дардери.

 

Последният канадски тенисист в турнира Вашек Поспишил пък изигра само три гейма срещу друг американец - Себастиан Корда, преди да се откаже заради контузия.В друг мач от програмата в първия кръг френският ветеран Гаел Монфис допусна поражение с 3:6, 3:6 от австралиеца Танаси Кокинакис. Така37-годишният французин ще го изпадне от топ 40 на ранглистата.Проблеми за класирането си за втория кръг нямаше американецът Тейлър Фриц. Номер 9 в схемата спечели с 6:4, 6:1 срещу аржентинеца Мариано Навоне и във втория кръг ще играе с Корда.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Фриц записа трета поредна победа над Зверев и Отборът на света поведе в резултата
Зигемунд - Срамкова е финалът в Тайланд
Касаткина и Хадад Мая ще спорят за трофея в Сеул
Победи за Алкарас и Тиафо на Лейвър Къп и резултатът отново е равен
Пьотр Нестеров стана вицешампион на двойки в Румъния
Лия Каратанчева е вицешампионка на двойки в Пазарджик
Димитров: Чувствам се добре. Надявам се утре да мога да изляза на корта
Чичото на Новак - Горан Джокович, е новият президент на федерация по тенис на Сърбия
Чилич е на четвъртфинал в Ханджоу, Руне отново загуби
Димитров почива във втория ден на Лейвър Къп (програма)