PALMS BET 7SPORT BWIN

Кербер изигра последния си двубой, Швьонтек с нов успех

Кербер изигра последния си двубой, Швьонтек с нов успех
31-07-2024 23:25 | Tennis24.bg

Кариерата на Ангелик Кербер приключи, след като бившата номер едно в света и трикратна шампионка от Големия шлем загуби със 7:6 (4), 4:6, 6:7 (6) от китайката Цинвън Чжън  на четвъртфиналите на олимпийския турнир в Париж. Поставената под номер 6 Чжън се наложи в три сета след 3 часа и 4 минути игра.

Германката Кербер обяви миналата седмица, че Олимпийският турнир ще бъде нейният последен. Тя спечели Откритото първенство на Австралия и САЩ през 2016 г., олимпийско сребро през същата година и Уимбълдън през 2018 г. Кербер има 14 титли в кариерата си и прекара 34 седмици начело в световната ранглиста.

36-годишната германка не успя да си върне върховата форма след майчинство. Но тя впечатли за последен път на Олимпиадата, където победи бившата номер 1 в света Наоми Осака, румънката Жаклин Кристиан и бившата вицешампионка на US Open Лейла Фернандес от Канада, преди да загуби от Чжън.

На полуфиналите Чжън ще срещне шампионката от Откритото първенство на Франция за последните три години и номер едно в света Ига Швьонтек от Полша. Швьонтек е непобедена в 25 поредни мача на кортовете на "Ролан Гарос" в Париж.

Шампионката от Уимбълдън Барбора Крейчикова отпадна в надпреварата на сингъл след загуба с 4:6, 2:6 от Анна Каролина Шмидлова от Словакия.

Шмидлова отстрана и двете финалистки от Уимбълдън - първо се справи с вицешампионката Джазмин Паолини в третия кръг, а сега надигра и шампионката Крейчикова и стана първата словачка на тенис полуфинал на Летни игри от 1988 година.

На полуфиналите Шмидлова ще срещне победителката от последния четвъртфинал тази вечер между хърватката Дона Векич и украинката Марта Костюк.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Андреев с победа на Чаланджър в Португалия, на крачка е от основната схема
Григор Димитров пак контузен, приключва с Лейвър Къп (програма)
Отборът на Света с убедителен успех на двойки, преднината им набъбва
Честваме Независимостта на България
Фриц записа трета поредна победа над Зверев и Отборът на света поведе в резултата
Зигемунд - Срамкова е финалът в Тайланд
Касаткина и Хадад Мая ще спорят за трофея в Сеул
Победи за Алкарас и Тиафо на Лейвър Къп и резултатът отново е равен
Пьотр Нестеров стана вицешампион на двойки в Румъния
Лия Каратанчева е вицешампионка на двойки в Пазарджик