PALMS BET 7SPORT BWIN

Джокович победи Надал в Париж

Джокович победи Надал в Париж
29-07-2024 16:36 | Tennis24.bg

Новак Джокович записа двусетова победа над Рафаел Надал с 6:1, 6:4 на Олимпийските игри в Париж в епизод №60 от тяхното велико съперничество. С успеха си пред пълните трибуни на корт „Филип Шатрие” сърбинът се класира за третия кръг и продължава по пътя към сбъдване на златната си олимпийска мечта.

 

Сблъсъкът, който бе наричан още „последен танц” между двамата гиганти, бе очакван с най-голям интерес от любителите на спорта въпреки различните ситуации, в които се намираха те в момента. Джокович - все още №2 в света и в добра форма в Париж, а Надал - борещ се с редица контузии през последните години, включително и травма в бедрото към момента. 

 

И въпреки великата история и легендарните мачове между двамата, през по-голямата част от двубоя днес интрига липсваше. Срещата започна силно за топ поставения, който спечели първия сет с 6:1. 

 

В началото на втория сет ситуацията не бе много по-различна и сякаш бе само въпрос на време сърбинът да приключи мача. Тогава обаче Краля на клея с нестихващата си борбеност върна два пробива за 4:4. Световният №2 обаче се пребори за нов брейк аванс и в следващия гейм сложи окончателно точка на спора.

 

„При 4:1 във втори сет се почувствах прекалено комфортно, а на Надал не трябва да даваш никакви шансове. Публиката беше въвлечена, като ключов се оказа геймът при 4:4. Чувствам се облекчен. ”, заяви след мача Новак.

 

Първата среща между Надал и Джокович бе преди 18 години, през 2006, в Париж, а в предишния им мач на олимпийско ниво - полуфиналът в Пекин през 2008 г., испанецът победи в три сета, за да спечели по-късно и златото както на сингъл, така и на двойки. В преките сблъсъци между двамата балансът вече е 31:29 победи за сърбина.

 

Сега Джокович продължва напред на Игрите и ще опита да спечели първо олимпийско злато в славната си кариера. Следващият му съперник ще е Доминик Кьопфер (Германия) или Матео Арналди (Италия). Надал пък ще може да насочи вниманието и силите си към играта на двойки, където много се очаква от звездния тандем „Надалкарас”. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Адад Мая победи Касаткина на финала в Сеул
Първа WTA титла за Ребека Срамкова
Френският треньор Патрик Симон с открита тренировка в Свиленград
Германка спечели титлата в Пазарджик
Андреев с победа на Чаланджър в Португалия, на крачка е от основната схема
Григор Димитров пак контузен, приключва с Лейвър Къп (програма)
Отборът на Света с убедителен успех на двойки, преднината им набъбва
Честваме Независимостта на България
Фриц записа трета поредна победа над Зверев и Отборът на света поведе в резултата
Зигемунд - Срамкова е финалът в Тайланд