PALMS BET 7SPORT BWIN

Джокожич и Надал може да се срещнат още във втория кръг в Париж

Джокожич и Надал може да се срещнат още във втория кръг в Париж
25-07-2024 13:49 | Tennis24.bg

Световният номер 2 и топ поставен на Олимпийските игри в Париж Новак Джокович ще започне кампанията си за първи златен олимпийски медал срещу австралиеца Матю Ебдън. Това отреди тегленият жребий. Носителят на 24 титли от Големия шлем има само бронзово олимпийско отличие в колекцията си от Игрите в Пекин.


Олимпийският шампион от 2008 г. Рафаел Надал ще се изправи в първи мач на любимия си клей срещу Мартон Фучович от Унгария. Така, ако преодолеят първите си опоненти, двамата велики съперници Надал и Джокович ще се изправят един срещу друг още във втори кръг на турнира. 


Шампионът от Уимбълдън и Ролан Гарос Карлос Алкарас за дебюта си на олимпийски форум ще се изправи срещу ливанеца Хади Хабиб, а победителят от Токио Александър Зверев ще стартира защитата на трофея си срещу Хауме Мунар от Испания.


Шампионът на двойки от 2008 Стан Вавринка ще играе в първия кръг срещу Павел Котов, Данийл Медведев - срещу Ринки Хиджиката от Австралия, а петият поставен австралиецът Алекс де Минор ще започне участието си с мач срещу Ян-Ленард Щруф от Германия. 

 

По-рано вече стана ясно, че в турнира няма да участват водачът в ранглистата Яник Синер, Холгер Рунe и Анди Мъри, като британецът ще се състезава само в надпреварата на двойки заедно с Дан Еванс. Там първи техни съперници ще са японският тандем Кей Нишикори и Таро Даниел. Също при мъжките двойки Надал и Алкарас ще играят срещу четвъртите поставени аржентинците Максимо Гонсалес и Андрес Молтени. 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Фриц преди финала: Няма как ситуацията да стане по-стресираща
Тиафо: Предстоят добри времена за американския тенис
Лия Каратанчева ще спори за първа титла в кариерата си
Синер и Фриц ще определят новия шампион на US Open
Радулов се класира за полуфиналите на сингъл в Мадрид
Адриан Андреев отпадна във втория кръг на Чалънджър в Генуа
Вирусно заболяване спря Ива Иванова на четвъртфиналите на двойки на US Open
Радулов елиминира №2 в схемата и се класира за четвъртфиналите
Пегула и Сабаленка ще спорят на финала на US Open
Лазаров се отказва да играе за националния отбор на България