PALMS BET 7SPORT BWIN

Григор Димитров остава в Топ 10 на ранглистата

Григор Димитров остава в Топ 10 на ранглистата
15-07-2024 11:01 | Tennis24.bg

Григор Димитров запази десетата си позиция в ранглистата на АТР. Димитров, който отпадна в четвъртия кръг на турнира от Големия шлем Уимбълдън заради контузия, има актив от 3770 точки.

Адриан Андреев се изкачва с 9 места и вече е 219-и в класацията, а трета ракета на България остава Димитър Кузманов, който е на 356-о място.

Номер 1 с 9570 точки продължава да бъде италианецът Яник Синер, следван от Новак Джокович (Сърбия) 8460 точки и Карлос Алкарас с 8130 точки. В неделя испанецът защити титлата си от Уимбълдън, като за втора поредна година победи Новак Джокович във финала, този път с убедителното 3:0 сета.

Пет седмици по-рано Алкарас спечели и „Ролан Гарос“ и вече има 4 титли от Шлема, като задмина по този показател Анди Мъри (Великобритания) и Стан Вавринка (Швейцария), които сред активните тенисисти имат по 3.

При дамите Виктория Томова остава в топ 50 на ранглистата, след като отстъпи само с една позиция и вече заема 49-ата позиция с 1166 точки. За Томова тази седмица предстои участие на турнира на клей WTA 250 в Будапеща.

Спад бележат и втората, и третата ракета на България. Гергана Топалова отстъпва с едно място до 234-о с 320 точки, а Изабелла Шиникова губи 13 позиция и се намира на 260-а позиция с 280 точки.

Промени в челната тройка при дамите не настъпиха. Лидерка в класацията продължава да бъде полякинята Ига Швьонтек с 11285 точки, пред Коко Гоф (САЩ) със 8173 точки и Арина Сабаленка (Беларус) със 7061 точки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Фриц преди финала: Няма как ситуацията да стане по-стресираща
Тиафо: Предстоят добри времена за американския тенис
Лия Каратанчева ще спори за първа титла в кариерата си
Синер и Фриц ще определят новия шампион на US Open
Радулов се класира за полуфиналите на сингъл в Мадрид
Адриан Андреев отпадна във втория кръг на Чалънджър в Генуа
Вирусно заболяване спря Ива Иванова на четвъртфиналите на двойки на US Open
Радулов елиминира №2 в схемата и се класира за четвъртфиналите
Пегула и Сабаленка ще спорят на финала на US Open
Лазаров се отказва да играе за националния отбор на България