PALMS BET 7SPORT BWIN

Джокович се развихри срещу Руне

Джокович се развихри срещу Руне
08-07-2024 23:36 | Tennis24.bg

Поставеният под №2 Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на Уимбълдън, след като записа изразителна победа с 3:0 сета над Холгер Руне – 6:3, 6:4, 6:2 след малко повече от два часа игра на централния корт. Благодарение на успеха сърбинът достига до тази фаза на турнира за 15-ти път в кариерата си. 

„Чувствам се великолепно на корта. В утрешния ден с моя екип ще направим анализ на срещата и ще видим къде можем да търсим подобрения. Оценявам всички фенове, които останаха на трибуните и ни подкрепяха“, каза Джокович в интервюто на корта. 

Сърбинът отдаде заслуженото и на Руне. 

„Той не игра най-добрия си тенис. Имаше труден старт на двубоя, загуби първите 12 точки, това несъмнено му оказа влияние. Не е лесно да чакаш цял ден да излезеш на корта. Стресът е много голям“, коментира сърбинът. 

В следващия кръг той ще срещне Алекс Де Минор, срещу когото води с 2-1 победи в преките двубои. „Играхме два пъти на различни настилки този сезон. Сега ни предстои и двубой на трева. Той е изключително бърз тенисист, вероятно най-бързия в тура“, сподели Джокович. 

Сърбинът приключи срещата с 22 непредизвикани грешки и 21 печеливши удара. Той успя да реализира 4 пробива, като в същото време не загуби нито веднъж подаването си. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Патрик Симон проведе открити тренировки в Бургас
Адриан Андреев остана на крачка от основната схема
Музети заслужи трети опит да спечели трофей през сезона
Еволюцията на оборудването и технологиите за тенис: революция, променяща играта
Марин Чилич на първи финал от две години насам
Рибакина отказа всички турнири до Финалите на WTA
Григор Димитров затваря Топ 10 на ранглистата
Виктория Томова на крачка от Топ 50 (ранглиста)
Европа си върна трофея от Лейвър Къп
Адад Мая победи Касаткина на финала в Сеул