PALMS BET 7SPORT BWIN

Обещаващо начало за Росица Денчева на Уимбълдън

Обещаващо начало за Росица Денчева на Уимбълдън
08-07-2024 17:31 | Tennis24.bg

Росица Денчева загуби само два гейма и се класира убедително за втория кръг на сингъл при девойките на Уимбълдън. Българката разгроми с 6:0, 6:2 квалификантката Мика Бухник от Израел. Срещата продължи 59 минути. Във втория кръг Денчева ще играе срещу поставената под №8 Мингъ Сю от Великобритания.

По-късно днес Елизара Янева ще играе срещата си от първия кръг на сингъл срещу поставената под №11 в схемата Уакана Сонобе от Япония. Преди седмица Янева победи Сонобе с 6:4, 6:1 на турнира в Роухямптън.

Вчера Ива Иванова се класира за втория кръг на сингъл при дeвойките. Поставената под №16 българка направи обрат и победи с 2:6, 6:2, 6:2 Изабел Лейси от Великобритания. Във втория кръг Ива ще играе срещу Рейна Гото от Япония. Предната седмица Иванова победи Гото с 6:3, 6:4 на турнира в Роухямптън.

Александър Василев пък загуби в първия кръг на сингъл при юношите. Българинът поведе със сет, но загуби с 6:4, 6:7(1), 6:7(7) от №6 в схемата Ян Кумстат от Чехия. Срещата продължи 2 часа и 24 минути. Преди този мач Василев постигна две победи в квалификациите на турнира. Кумстат пък е финалист от Australian Open и шампион на силния международен турнир от категория J300 на ITF в Пловдив.

Също днес Александър Василев трябва да изиграе и срещата си от първия кръг на двойки при юношите. Българинът и Андреас Тимини от Кипър ще играят срещу Реда Бенани от Мароко и Мойсе Куаме от Франция.

Срещите на двойки при девойките ще започнат утре.

Росица Денчева и Елизара Янева ще играят в първия кръг срещу британките Изабел Лейси и Хана Клъгман.

Ива Иванова и Уакана Сонобе от Япония, поставени под №5, ще стартират срещу Виктория Барос от Бразилия и Теодора Костович от Сърбия.

Михаил Атанасов е национален треньор от страна на БФТ на българските юноши и девойки за откритото първенство на Великобритания по тенис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Патрик Симон проведе открити тренировки в Бургас
Адриан Андреев остана на крачка от основната схема
Музети заслужи трети опит да спечели трофей през сезона
Еволюцията на оборудването и технологиите за тенис: революция, променяща играта
Марин Чилич на първи финал от две години насам
Рибакина отказа всички турнири до Финалите на WTA
Григор Димитров затваря Топ 10 на ранглистата
Виктория Томова на крачка от Топ 50 (ранглиста)
Европа си върна трофея от Лейвър Къп
Адад Мая победи Касаткина на финала в Сеул