PALMS BET 7SPORT BWIN

Електрохолд препоръчва електроуредите в дома и офиса да се изключват при дълго отсъствие

Електрохолд препоръчва електроуредите в дома и офиса да се изключват при дълго отсъствие
01-07-2024 13:43 | Tennis24.bg

Разумното потребление на електроенергия през лятото увеличава нивото на енергийна ефективност

Електрохолд препоръчва на клиентите си при по-дълго отсъствие по време на летните отпуски да изключват уредите от електрическите контакти в дома и офиса. Уредите, включени в мрежата, консумират електроенергия и когато са в режим на готовност, без да се ползват реално. Изключването им може да намали потреблението и месечната сметка и същевременно да помогне за предотвратяването на евентуални щети, причинени от характерните за сезона метеорологични явления, или повреди от претоварване на мрежата. 

Статистическите данни показват, че с повишаването на температурите през лятото потреблението на електроенергия се покачва. Данните на ЕРМ Запад за месец юни тази година показват, че средният електрически товар по мрежата в Западна България се е повишил с близо 7% спрямо същия период на миналата година, а максималният товар е с близо 17% по-висок.

В горещите дни в почти всеки дом и офис има включена охлаждаща система, климатик или вентилатор. По-високата консумация води до нарастване на сметките за електроенергия и създава опасност от претоварване на мрежата. Затова Електрохолд призовава клиентите си да продължават да следят и активно да контролират потреблението си през летния сезон. Разумното и отговорно използване на електроенергията осигурява оптимален комфорт и увеличава нивото на енергийна ефективност, без да повишава сметките за ток.

Един от начините да се намали сметката за електроенергия е при покупката на електроуред да се обърне внимание на неговия енергиен клас. Макар и по-скъпи като първоначална инвестиция, уредите с по-висока енергийна ефективност бързо се изплащат благодарение на по-ниския разход на електроенергия. На корпоративния сайт на Електрохолд Продажби са публикувани практични съвети за разумно използване на електроенергията, както и калкулатор за изчисляване на месечната консумация на електроуредите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Пет българки започнат от основната схема във Варна
Радулов, Иванов и Шейнгезихт са на победа от основната схема в Испания
Патрик Симон проведе открити тренировки в Бургас
Адриан Андреев остана на крачка от основната схема
Музети заслужи трети опит да спечели трофей през сезона
Еволюцията на оборудването и технологиите за тенис: революция, променяща играта
Марин Чилич на първи финал от две години насам
Рибакина отказа всички турнири до Финалите на WTA
Григор Димитров затваря Топ 10 на ранглистата
Виктория Томова на крачка от Топ 50 (ранглиста)