PALMS BET 7SPORT BWIN

Джокович: Имам нужда от повече мачове

Джокович: Имам нужда от повече мачове
22-05-2024 15:28 | Test User

Новак Джокович се надява да изиграе няколко мача на тазседмичния турнир в Женева преди защитата на титлата си на "Ролан Гарос", след като се възстанови от нелепа контузия, която получи този месец.

Джокович не е на обичайното си ниво този сезон и все още не е спечелил турнир през 2024 г.

Подготовката на 24-кратния шампион от Големия шлем за Откритото първенство на Франция далеч не беше идеална, започвайки със загуба от Каспер Рууд на полуфиналите в Монте Карло.

След това той предпочете да пропусне Мастърса в Мадрид, преди да загуби в третия кръг на турнира в Рим, два дни след като беше ударен по главата от бутилка с вода на фен, докато раздаваше автографи.

"Главата ми е добре. Всичко е наред. Тренирах повече от седмица и се чувствам добре. Посветих доста време с моя нов фитнес треньор, за да изградя издръжливостта, да изградя физическа сила и способности, от които се нуждая, за да издържам пет сета на "Ролан Гарос" на физически най-взискателната настилка, каквито са червените кортове.

Така че, надявам се, ще имам повече от един мач тук в Женева, това е целта, а след това нека видим какво ще се случи в Париж", каза Джокович.

В първия си мач в Женева в сряда Джокович ще се изправи срещу германеца Яник Ханфман, който победи трикратния шампион от Големия шлем Анди Мъри по-рано в турнира.

"Причината, поради която избрах да дойда и да играя в Женева, е, че чувствам, че в този момент няма по-добра практика за мен от самите мачове.

Чувствам, че имам нужда от повече мачове, дори ако това е един, два мача, три, четири, надявам се. Това е добре за мен, защото това е начинът да се опитам да намеря онази форма, от която се нуждая за Ролан Гарос", каза още Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Жребият за Купа Дейвис беше отложен за октомври
Григор Димитров пропуска турнира в Пекин
Вълшебните отигравания на Пабло Куевас (видео)
Евтимова е на 1/4-финал на двойки в Италия, приключи българското участие на сингъл
Илиян Радулов се класира за втория кръг в Испания
Електрохолд Продажби представя най-новия си продукт за бизнеса
Ванева, Константинова и Расим се класираха за втория кръг във Варна
Опитен испанец е първият съперник на Григор в Пекин
Алкарас: Дано Купа Дейвис не е последният турнир за Надал
Беретини с победа на старта в Токио, Хуркач също с успех и 17 аса