PALMS BET 7SPORT BWIN

Проект от конкурса на Електрохолд Енергията си ти преобрази зоната край моста Чавдар

Проект от конкурса на Електрохолд Енергията си ти преобрази зоната край моста Чавдар
20-05-2024 17:45 | Tennis24.bg

Проектът на графити художника Валери Веселинов на тема „Енергията си ти“ беше избран за победител в първия конкурс, организиран от Електрохолд и Sofia Graffiti Tour. Творбата беше реализирана върху трафопост в рамките на фестивала SOFIA URBAN ART, който се проведе на 18-19 май в гр. София. За първото място в конкурса се състезаваха десетки творби на стрийт артисти.
 
“Произведението е вдъхновено от мотото на конкурса и човека като източник на креативна енергия”, каза Валери, който е студент в Националната художествена академия. Произведението съдържа графит на кирилица „Енергията си ти!“, като първата буква изобразява стилизираното лого на Електрохолд. Електрическата енергия е представена под формата на светкавици и волтови дъги около графита. Цветовете придават допълнителна енергия на творбата.
 
Освен възможността да реализира проекта си върху трафопост, собственост на ЕРМ Запад, с размер от 34 м2, победителят получи и парична награда - ваучер за закупуване на бои на стойност 500 лв.
 
„Превръщането на електроенергийните съоръжения в платформи за произведения на изкуството не само създава по-красива и вдъхновяваща градска среда, но и допринася за опазването на тези съоръжения от вандалски прояви. Затова Електрохолд с готовност поощрява творческите изяви на стрийт художниците“, каза Васил Василев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЕРМ Запад, която е част от Електрохолд.
 
„Щастлив съм да връча наградата на талантливия млад творец и му пожелавам успех и бъдещи съвместни проекти“, каза Владимир Вълчев от дирекция „Експлоатация и поддържане“.
 
Графити конкурсът „Енергията си ти“ е организиран от Електрохолд и Sofia Graffiti Tour. Той е част от политиката за устойчивост на Електрохолд, в рамките на която енергийната компания допринася градското пространство да бъде по-приветливо и красиво и подпомага съвременното стрийт изкуство. За цялостната си политика за устойчивост Електрохолд бе класирана на първо място в конкурса на b2bMedia "Най-зелените компании в България" за 2024 г. 
 
За Електрохолд:
В групата Електрохолд България влиза един от най-големите доставчици на ток за крайни клиенти в България – Електрохолд Продажби, както и Електрохолд Трейд – първият лицензиран търговец на електрическа енергия на свободния пазар и координатор на стандартна балансираща група. Част от групата е и най-голямото електроразпределително дружество в България – ЕРМ Запад.
Електрохолд България е 100% собственост на най-големия публичен холдинг в България - Еврохолд АД.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Йоана Константинова се класира за четвъртфиналите на ITF във Варна
И Яна Маринова прописа за скандала след мача на Джокович в София
Илиян Радулов се класира за четвъртфиналите на турнир в Испания
Жребият за Купа Дейвис беше отложен за октомври
Григор Димитров пропуска турнира в Пекин
Вълшебните отигравания на Пабло Куевас (видео)
Евтимова е на 1/4-финал на двойки в Италия, приключи българското участие на сингъл
Илиян Радулов се класира за втория кръг в Испания
Електрохолд Продажби представя най-новия си продукт за бизнеса
Ванева, Константинова и Расим се класираха за втория кръг във Варна