PALMS BET 7SPORT BWIN

Радослав Владимиров и Димитър Авджиев са шампиони на VS Sport Open

Радослав Владимиров и Димитър Авджиев са шампиони на VS Sport Open
13-05-2024 11:11 | Tennis24.bg

Радослав Владимиров стана шампион в категория Екстра на един от най-големите турнири по тенис за аматьори в България VS Sport Open 2024. Владимиров победи в страхотен финал с 6:3 Григор Кънчев от Варна и прегърна едно от малкото отличия, които липсваха в кариерата му.

В 3-дневен истински празник на кортовете на ТК “Ника” и след проливния дъжд на ТК “Томси”, общо 88 състезатели си оспорваха титлите в двата формата. Участие в турнира, освен най-добрите аматьори в България, взеха и голмайстор №1 в историята на футболната А група – Мартин Камбуров, легендата на Левски Георги Чиликов, Благой Георгиев, водещият от Макс Спорт Петьо Борисов, както и доайенът на журналистиката Крум Савов.

Владимиров изнесе истински спектакъл във финала и със страхотна и разнообразна игра грабна отличието срещу Кънчев, който пък в полуфинала детронира шампиона от предходните три издания на турнира Иван Притъргов в спиращ дъха полуфинал с 7:6 (6). Владимиров на свой ред трябваше да дава най-доброто от себе си в полуфинала срещу Марк Хаджижеков, като спечели с 6:4, въпреки съпреки силната игра на Марк.

При любителите Димитър Авджиев показа железни нерви и се наложи над Радослав Василев след тайбрек 7:6 (4). На трето място при любителите завършиха Владимир Влайков и Иван Димитров.

Организаторите от VS Sport предоставиха прекрасни условия и атрактивни награди за призьорите в двата формата на прекрасно подготвените кортове на ТК “Ника”. Дори проливният дъжд не развали празника, като след бързата реакция и осигурените два корта от ТК “Томси” позволиха турнирът за завърши празнично.

Турнирът се проведе за четвърта поредна година, като интересът към него расте с всяко изминало издание. През тази година основен партньор на състезанието бе община Бургас, а генералният спонсор от VS Sport осигури най-нов модел електрическа тротинетка за победителите.

Предметни награди бяха предоставени от ERA недвижими имоти, Комплекс Билд, DS Home, Krasivitela.com, Mokosh.bg.

Организаторите изказват своите благодарности на ТК “Ника” за предоставеното топло посрещане, както и ТК “Томси” за бързата реакция при обезпечаването на турнира предвид тежките атмосферни условия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Каратанчева се класира за финал в Сеговия без загубен сет
Четвърта поредна победа за Иван Иванов в Полша
Фучович за мача с Надал: Моментът ще бъде много специален
Осака: Олимпийските игри са черешката на тортата
Осма поредна победа за Матео Беретини
Рубльов се класира за полуфиналите след обрат
Нестеров и Милев достигнаха полуфиналите на двойки на Чалънджър в Италия
Мъри официално се отказа от турнира на сингъл в Париж, Кербер също слага край на кариерата си
Трета поредна победа за Лия Каратанчева на турнир в Сеговия
Шиникова отпадна на четвъртфиналите във Варшава