PALMS BET 7SPORT BWIN

Григор Димитров самокритичен: Не играх добре

Григор Димитров самокритичен: Не играх добре
16-02-2024 19:08 | Tennis24.bg

Григор Димитров беше самокритичен след победата над Александър Шевченко, която го класира за полуфиналите на АТР 500 турнира в Ротердам. Най-успешният ни тенисист в историята не пропусна да похвали и играта на съперника си на пресконференцията след успеха.

„Наложих волята си. Труден мач, не играх добре, правех елементарни грешки, които му даваха шанс да навлезе в мача. Но и той (Шевченко – б.а.) игра много добре, тренирали сме няколко пъти с него, играли сме тренировъчни мачове, така че знаех, че има талант и играта му е много силна и от двете страни. Очаквах да сервира толкова добре, но не очаквах толкова дълго да задържи това ниво.

Пробвах какво ли не, отстъпвах назад, стъпих после напред, после от едната страна заставах, после в другата, но той намираше правилния ъгъл. В същия момент успях да разчета всеки един негов сервис в последния гейм. Знаех че ще има момент, в който да сбърка – или плитка топка и точно това стана в две от точките и това ми даде плюс да бъда по-спокоен в разиграванията. Според мен и той очакваше да направя грешка, но се опитах да бъда максимално фокусиран и спокоен“, анализира срещата Димитров.

Българинът каза, че е много рано да мисли за финалите на АТР, където триумфира през 2017 година, защото е още февруари и има много турнири до края на сезона, но би бил щастлив да се класира за Торино, на въпрос на нидерландска журналистка. / БНР

Снимка: Любомир Тодоров

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Разочароваща загуба за Григор Димитров в Мадрид
Янаки Милев ще спори за титла в Турция
Росица Денчева се класира за финал в Анталия
Ferrero Tennis Academy организира летен лагер в Албена
Якуб Меншик пред Tennis24.bg: Сервисът ми ще е оръжие срещу Димитров
Огромен интерес към аматьорския турнир VS Sport Open 2024
Шампионско завръщане на Алкарас в Мадрид
Василев се класира за полуфиналите на двойки
Шиникова отпадна на четвъртфиналите в Хамамет
Динко Динев е финалист на двойки на турнир в Анталия