PALMS BET 7SPORT BWIN

Медведев направи първа крачка към шести трофей за сезона

Медведев направи първа крачка към шести трофей за сезона
14-11-2023 08:41

След като загуби в тайбрек в третия сет всичките си срещи от Финалите на АТП миналата година, Даниил Медведев се завърна в турнира с чиста победа в два сета над своя добър приятел и сънародник Андрей Рубльов – 6:4, 6:2 в среща от „Червената група“. 

Медведев спаси 7 точки за пробив в последните два сервис-гейма в края на първия сет, след което доминира в началото на втората част. 

„Чувствам се добре и го демонстрирах на корта“, коментира след срещата Медведев. „Първият сет беше много тежък. Във важните моменти успях да се измъкна, което ми помогна много през втората част“. 

Медведев увеличи преднината си за най-много победи през сезона (65), както и най-много на твърди кортове (48). Руснакът е в преследване на шести трофей през сезона, като по този начин може да се изравни с Новак Джокович и Карлос Алкарас. Три от победите му дойдоха срещу Рубльов, когото победи по-рано през годината в Дубай и на US Open. Медведев вече води със 7-2 победи в преките дуели с Рубльов. 

Във втория кръг Рубльов, който се наслаждава на най-силния си сезон с 56 победи, ще срещне в сряда Карлос Алкарас. Медведев пък ще срещне Александър Зверев в пряк двубой за първото място в групата. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Край на победната серия на Арина Сабаленка
Григор срещу Бергс във втория мач от програмата в събота
Ига Швьонтек предприе изненадваща промяна
Радулов и Шейнгезихт отпаднаха на турнира в Сарагоса
Зверев: Би било страхотно да завърша годината като номер 2 в света
Гоф сложи край на приказката на Стародубцева в Пекин
Григор Димитров започва срещу Зизу Бергс в събота
Бадоса е на полуфинал в Пекин
Димитров остава №10 в ранглистата, Алкарас вече е втори
Алкарас: След американските турнири не ми се хващаше ракета