PALMS BET 7SPORT BWIN

Михаил Атанасов: Всички са добре подготвени и това ни дава повод за оптимизъм

Михаил Атанасов: Всички са добре подготвени и това ни дава повод за оптимизъм
05-06-2023 13:28 | Tennis24.bg

Михаил Атанасов е национален треньор от страна на БФТ на българските юноши и девойки на Откритото първенство на Франция „Ролан Гарос". За сайта на Българска федерация по тенис Атанасов коментира българското представяне от първия ден на турнира. 

„Убедително начало за нашите състезатели. Това ни дава надежда за едно много добре представяне на „Ролан Гарос". Надявам се, че всички ще успеят за покажат потенциала си. Виждам, че са много добре подготвени и това ни дава повод за оптимизъм".

"Ива Иванова даде перфектен старт на българските тенисисти на „Ролан Гарос". Тя започна много добре мача и спечели пет поредни гейма от 0:1 до 5:1. Показа самочувствие и добра увереност в играта си. Игра много солидно от дъното на корта и през цялата среща водеше играта и доминираше".

"Адрияно Дженев също започна много убедително и поведе с 4:0 срещу Густаво Алмейда от Бразилия. След това имаше малки затруднения, но спечели първия сет с 6:4. Във втората част Адрияно започна да играе много по-освободено и убедително успя да затвори мача".

"За съжаление Росица Денчева загуби от Соня Жиенбаева от Германия. Роси не започна добре срещата и имаше пасив от 0:3 и 2:5. След това Роси показа страхотен характер и успя да изравни за 5:5, а след това пропусна и две точки за да пробие за 6:5. Трябва да отбележим, че при 4:5 Денчева успя да отрази и сетбол. За съжаление тя загуби първия сет с 5:7. Във втората част Росица имаше преднина от 3:1, но допусна обрат".

"Днес Илиян Радулов ще играе първата си среща на сингъл срещу Алексей Панарин от Русия. Вчера Илиян проведе две много полезни тренировки с Григор Димитров и италианеца Лоренцо Музети.

След това Ива Иванова ще играе срещата си от втория кръг срещу Франческа Паче от Италия.

По-късно третите поставени на двойки Дженев и Радулов ще играят срещу също много силната американска двойки Лърнър Тийн и Александър Разеги".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!

Последни новини
Алкарас: Не знаех какво да направя срещу Григор
Пускат нова бира на българския пазар
Късметче на деня за 29 март 2024 година
Григор Димитров прегази Алкарас в два сета
Григор Димитров срещу Алкарас в ранните часове на петък
Медведев срещу Синер на полуфиналите в Маями
Късметче на деня за 28 март 2024 година
Шиникова с победи на сингъл и на двойки в Тунис
Електрохолд открива Стажантска програма 2024
Късметче на деня за 27 март 2024 година